Americ4ro: cea mai ambițioasă expediție românească


Românii sunt mândri de autoturismele lor, așa cum sunt și membrii echipei Moosafir. Aceștia sunt pasionați în egală măsură de călătorii, dar și de mecanică auto. Ultimul lor proiect de expediție se intitulează Americ4ro și constă în traversarea cât mai completă a Americii de Sud și de Nord.

Citește și…

Michael Schumacher împlinește 50 de ani! Ce mai face campionul?

Peste 40 de mașini, vandalizate de doi copii. Cine plătește pagubele?

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România!

Cel mai tare video cu mașini al anului!

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Două localități sunt conectate de o șosea spectaculoasă

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

 

Ieșenii nu sunt la prima experiență de acest fel. În iunie 2014, aceștia au pornit într-o excursie prin vasta Siberie parcurgând aproximativ 40.000 de kilometri în șapte luni. Scopul călătoriei a fost redescoperirea comunităților de români care au fost deportați în gulagurile sovietice în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Expediția 4 români în Siberia' i-a avut ca protagoniști pe cei trei ieșeni: Ștefan Amarandei, Iulian Ciobănașu și Tudor Posa. Al patrulea membru al echipei a fost autoturismul de teren ARO 243, care le-a servit drept vehicul, dormitor, bucătărie, barcă și depozit mobil.

Dar de această dată, românii de la Moosafir nu vor mai folosi același ARO, ci vor avea unul mai încăpător. Norocul a dat peste ei atunci când un primarul unei comune din județul Bacău le-a donat un ARO care era destinat transportului școlar.

Pentru expediția transamericană, ieșenii au modificat complet vehiculul de teren pentru a le servi cât mai bine nevoile. Vechiul ARO a fost demontat, iar anumite piese de pe acesta și-au făcut loc pe vechiul autovehicul de transport școlar – pentru un succes garantat'.

Autoturismul de teren a primit un motor și o transmisie de Mercedes, iar interiorul a fost transformat într-un camper pentru expediții.

Traseul lung de 130.000 de kilometri va fi parcurs în aproximativ 600 de zile și include traversarea majorității țărilor din cele două continente americane. Acesta va fi împărțit în 23 de segmente (fiecare având o durată de 15-30 de zile).

Călătoria românilor va porni din cel mai sudic oraș din lume, Ushuaia (Țara de Foc, Argentina) și îi va purta către cel mai nordic punct al rețelei de șosele Panamericana, orașul Deadhorse, (Golful Prudhoe – Alaska, Statele Unite ale Americii).

Ca să vă faceți o idee de magnitudinea acestui drum, cel mai scurt traseu dintre aceste localități are aproximativ 22.000 de kilometri.

În cadrul expediției Americ4ro, ieșenii au câte două locuri libere, ce sunt disponibile pentru românii dornici de aventură. Aceștia se pot alătura echipei pentru unul din cele 23 de segmente, dar nu vor fi tratați ca niște turiști: Vor trebui să pună umărul la treabă!'.

Persoanele care doresc să se alăture echipei Moosafir vor primi asistență completă pentru traseu și vor fi îndrumați către cele mai avantajoase aeroporturi din regiunea în care se află în momentul respectiv.

De această dată, expediția va include și un fotograf profesionist. Acesta va documenta toate etapele călătoriei și va posta episoade cu fiecare segment în parte.

Pregătirile pentru această călătorie mamut au început imediat după românii s-au întors din Siberia. Pe lângă autoturismul special pregătit pentru acest traseu, tinerii dornici de aventură au conceput un traseu care se poate parcurge în siguranță, au obținut vize pentru toate țările în care vor să călătorească și au fost nevoiți să-și facă o sumedenie de vaccinuri.

Pe parcursul expediției Americ4ro, tinerii și-au propus să stabilească un nou record de altitudine pentru un echipaj auto românesc. Aceștia își doresc să ajungă la o altitudine de peste 6.000 de metri în Anzii Chilieni.

Autoturismul ARO va fi trimis pe vapor din Belgia până în Argentina, iar călătoria spectaculoasă va începe luna viitoare.

    Mihai says:

    Stie cineva ceva despre ei? Nu au mai dat semne de 4 luni de zile.

Adaugă un comentariu