Mercedes-Benz Clasa B – prețuri pentru România

La doar câteva luni de la debutul ce a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Paris, MPV-ul Mercedes-Benz Clasa B poate fi comandat și în România.

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Copacii căzuți peste mașini: când și cum pot cere despăgubiri șoferii

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Autostrada de Centură prinde contur

Și-a modificat bicicleta ca să prindă 60 km/h, dar poliția nu a fost încântată

Ce se întâmplă dacă torni Coca-Cola în rezervorul mașinii?

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

 

Noua generație împrumută elemente de design și sistemul media MBUX de la Clasa A. Modelul vine cu un ampatament crescut cu 30 de milimetri și cu un coeficient aerodinamic îmbunătățit.

Asemenea celor mai noi modele Mercedes, și aici, bordul are două ecrane, unul înlocuiește ceasurile de bord și celălalt este utilizat pentru sistemul multimedia. Aceste ecrane sunt disponibile în trei configurații, acestea fiind diferite la nivel de dimensiuni, dar nu și la numărul de funcții disponibile.

Anumite versiuni ale Clasei B vor putea fi configurate cu o banchetă cu scaune ajustabile. Acestea culisează cu până la 14 centimetri. Astfel, volumul portbagajului variază între 455 și 705 litri. Dacă se rabatează spătarul banchetei, portbagajul ajunge la 1.540 de litri.

În România, clienții pot opta pentru trei variante pe benzină și două diesel. Cea mai accesibilă versiune a lui Mercedes-Benz Clasa B are un preț de pornire de 28.215 euro și vine cu propulsorul 1.3 turbo benzină, ce produce 136 CP și 200 Nm cuplu. În acest caz, resursele motorului sunt gestionate cu ajutorul unei cutii manuale cu șase trepte.

Același propulsor poate fi comandat și într-o versiune cu 163 CP (250 Nm cuplu) de la 30.892 euro, iar varianta de top este reprezentată de B220, ce dispune de un motor 2.0 turbo benzină ce produce 190 CP (300 Nm cuplu). Această versiune pornește de la 36.860 euro și vine în standard cu o transmisie automată cu 7 rapoarte și cu un sistem de tracțiune integrală.

Fanii motoarelor diesel pot alege fie propulsorul 1.5 diesel cu 116 CP și 260 Nm de la 31.773 euro, sau propulsorul 2.0 cu 150 CP și 320 Nm de la 34.368 euro. Ambele motorizări vin cu transmisie automată.

Clasa B dispune de o listă generoasă de dotări standard: cameră pentru marșarier, sistem activ de frânare, lumini de zi cu LED, unitate media MBUX și sistem de menținere a benzii de rulare, printre altele.

Adaugă un comentariu