Mașinile pe benzină și diesel vor fi complet interzise în acest oraș

Cu fiecare nouă lege emisă în domeniul auto, devine tot mai clar faptul că vehiculele electrice sunt viitorul mobilității. Cea mai recentă decizie în vederea reducerii poluării aparține autorităților olandeze, care au hotărât ca mașinile pe benzină și cele diesel să fie complet interzise în Amsterdam, începând din 2030.

Capitala Olandei se pregătește să își ia adio de la autoturismele convenționale. Începând din anul 2030, mașinile pe benzină și cele diesel nu vor mai avea dreptul să circule în Amsterdam. Interdicția este valabilă și pentru motocicletele alimentate cu combustibili fosili. Hotărârea face parte dintr-un lung set de legi emise de Guvernul olandez cu scopul reducerii emisiilor de CO2 din atmosferă.

Mașinile pe benzină și diesel nu sunt singurele „victime’

Altă măsură anunțată în acest sens este interzicerea în Amsterdam a circulației mașinilor cu o vechime mai mare de 15 ani. Decizia intră în vigoare în anul 2020.

De asemenea, începând din 2022, întreaga flotă destinată transportului în comun va fi alcătuită din vehicule electrice.

În anul 2025 va fi retras dreptul de circulație în capitală a mopedurilor alimentate cu combustibili fosili.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Vom avea un nou muzeu auto în București

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

În încercarea de a-i convinge pe cetățeni să achiziționeze cât mai repede vehicule electrice sau alimentate cu hidrogen, autoritățile olandeze intenționează să le ofere acestora câte o stație de încărcare pentru fiecare autoturism ecologic cumpărat. Specialiștii estimează că vor trebui instalate între 16.000 și 23.000 de stații de încărcare în Amsterdam, până în 2025, pentru ca proiectul să aibă succes.

Toate aceste măsuri fac parte din strategia Clean Air Action plan (planul de acțiune pentru un aer curat), al cărui țel suprem este eliminarea completă a emisiilor de CO2 din atmosfera orașului Amsterdam. Termenul-limită stabilit pentru atingerea acestui scop este anul 2030.

 

Sursa: The Guardian / Sursa foto: NOMAD, via flickr

Adaugă un comentariu