Bugatti a lansat cea mai scumpă mașină nouă din toate timpurile

Bugatti face furori la Salonul Auto de la Geneva! Cu ocazia acestui eveniment, constructorul auto francez și-a prezentat noua bijuterie. Se numește La Voiture Noire (Mașina Neagră) și este cea mai scumpă mașină nouă din toate timpurile.

Disponibil într-un singur exemplar pe întreg mapamondul, exclusivitatea lui Bugatti La Voiture Noire vine cu un preț pe măsură: 11 milioane de Euro costă autoturismul fără taxe, dar prețul final este de 16,7 milioane de Euro.

Noul autoturism omagiază clasicul Type 57 Atlantic în ce privește designul, dar adaptează acest stil la standardele moderne. De asemenea, se observă numeroase elemente inspirate din modelul Chiron. „Prin la Voiture Noire, aducem un omagiu moștenirii noastre și aducem viteza, tehnologia, luxul și estetica într-o nouă eră’, spune Stephan Winkelmann, președintele companiei.

Unicul Bugatti La Voiture Noire este construit exclusiv din fibră de carbon. Motorul este un W16 de 1.500 CP, același cu care este dotat Chiron.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

„Fiecare componentă în parte a fost realizată manual, iar caroseria din fibră de carbon are un luciu negru strident întrerupt doar de structura de fibră ultrafină. Este un material care a fost aplicat perfect’, explică Etienne Salomé, designer al Bugatti. „Am muncit din greu la acest design, până când nu a mai existat nimic ce puteam îmbunătăți. Pentru noi, coupé-ul reprezintă forma perfectă cu o finalizare perfectă’.

Reprezentanții constructorului susțin că Bugatti La Voiture Noire a fost deja cumpărată, fără însă a dezvălui numele norocosului posesor. Presa străină scrie că cel mai probabil cumpărător este Ferdinand Piëch, fostul director general al Volkswagen AG.

With this modern-era interpretation of Jean Bugattis missing 57SC Atlantic La Voiture Noire, Bugatti has redefined…

Publicată de Bugatti pe Miercuri, 6 martie 2019

‘La Voiture Noire. Take a look at it from all angles!#Bugatti #BugattiAtlantic #Type57SC #BugattiHistory #BugattiStory #LaVoitureNoire #AutomotiveHauteCouture #Bugatti110Years #Bugatti110Ans #GenevaInternationalMotorShow #GIMSSwiss

Publicată de Bugatti pe Marţi, 5 martie 2019

Adaugă un comentariu