Sfaturile Poliției de Frontieră pentru șoferii care merg în Bulgaria de sărbători

Odată cu începerea minivacanței de Paște, mulți români vor porni la drum cu destinația Bulgaria. Autoritățile se așteaptă la trafic intens de-a lungul graniței, astfel că au emis un set de recomandări pentru șoferii care își vor petrece sărbătorile la Sud de Dunăre.

Garda de Coastă, structură regională subordonata Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, anunță că își va mobiliza întreg personalul în perioada sărbătorilor pascale, pentru ca traversarea graniței de către șoferi să se desfășoare în condiții optime, cu un timp de așteptare cât mai scurt.

De asemenea, instituția îi asigură pe cetățeni că toate punctele de trecere a frontierei vor fi utilizate la capacitate maximă, circulația fiind deschisă pe toate arterele de control de care dispun unitățile vamale.

În plus, potrivit publicației Constanța 100, Poliția de Frontieră Română a primit asiguări din partea autorităților vamale bulgare că acestea din urmă vor mobiliza un număr sporit de polițiști care să desfășoare controalele, atât la intrarea în țara vecină, cât și la ieșirea din aceasta. Instituțiile celor două state colaborează pentru implementarea unor măsuri care să fluidizeze pe cât posibil traficul internațional.

Recomandările Poliției de Frontieră pentru șoferii care își vor petrece sărbătorile în Bulgaria

Garda de Coastă a emis un set de recomandări destinate șoferilor români ce intenționează să treacă granița înspre Bulgaria, în perioada Paștelui. În primul rând, autoritățile îi sfătuiesc pe conducătorii auto să utilizeze toate punctele de frontieră existente, pentru a se evita supraaglomerarea anumitor unități vamale.

De-a lungul graniței româno-bulgare, există în total 14 puncte pentru controlul trecerii frontierei. Dintre acestea, următoarele 6 funcționează în regim de trafic rutier:

  • Giurgiu – Ruse;
  • Călărași – Silistra;
  • Ostrov – Silistra;
  • Negru Vodă – Kardam;
  • Vama Veche – Durankulak;
  • Calafat – Vidin.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Poliția de Frontieră Română recomandă și consultarea aplicației Trafic Online, disponibilă pe site-ul oficial al instituției, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Datele sunt actualizate în timp real, astfel că șoferii se pot ghida după această platformă pentru a-și stabili traseul cel mai „aerisit’.

Nu în ultimul rând, reamintim că taxa pentru utilizarea drumurilor din Bulgaria poate fi achitată online. Începând de pe 1 ianuarie 2019, vecinii noștri de la Sud de Dunăre folosesc vinieta electronică. Recomandăm această metodă de plată, pentru un plus de eficiență și rapiditate.

 

Sursa: ct100.ro / Sursa foto: Facebook/Elena Tanase

Adaugă un comentariu