Camera deputaților: două noi OUG care fac referire la timbrul de mediu

Două noi ordonanțe de urgență au fost adoptate de Camera Deputaților. Acestea se referă la restituirea pe cale administrativă a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante și pentru timbrul de mediu.

Citește și:

Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

România a surclasat Germania și Spania la FIA Hill Climb Masters

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Amendă de 800 de milioane de euro pentru Audi

 

Practic, acest proiect de lege are ca obiect de reglementare restituirea pe cale administrativă, la cerere, a tuturor taxelor de mediu care au fost impuse de-a lungul timpului, actualizate cu dobânda prevăzută de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Această dobândă se calculează din momentul achitării taxei până la momentul restituirii efective.

Cererile de restituire au putut fi depuse până la data de 31.08.2018. Acestea se soluționează prin decizia emisă de organul fiscal central competent, potrivit art.77 din Legea nr.207/2015.

OUG 68/2017 clarifică unele aspecte ale procedurii restituirii taxelor și pentru evitarea unor blocaje în procesul de restituire a banilor. Se previne modalitatea de lucru în două situații de excepție. Prima din acestea este atunci când lipsește actul doveditor al plății, care trebuie anexat la dosar, situație în care ANAF efectuează verificarea existenței în baza de date, precum și situația în care un autoturism pentru care s-a plătit taxa, nu a fost înmatriculat de către cel care a efectuat plata taxei.

În cazul din urmă, solicitantul nu trebuie să completeze dosarul cu copii ale cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, sunt prevăzute și termenele în care sumele stabilite trebuie restabilite, atât în cazul taxelor, cât și în cazul timbrului de mediu.

Adaugă un comentariu