Comisia Europeană pune presiune pentru restituirea taxei auto

Numeroși români au depus cereri pentru restituirea taxei auto, dar statul român îi ignoră.

Deși ei ar fi trebuit să-și primească deja banii înapoi, statul amână plata. Ei bine, lucrurile nu vor rămâne așa, iar asta se întâmplă doar datorită faptului că suntem în Uniunea Europeană. Aparent, Comisia Europeană a somat România să finalizeze procedura pornită, respectiv întreg procesul pentru restituirea taxei auto.

Citește și…

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

În cazul în care România nu va restitui banii celor care au depus o cerere validă pentru restituirea taxei auto, statul riscă să ajungă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Această situație ar putea duce la sancțiuni sau amenzi pentru stat, pe care tot cetățenii ar ajunge să le plătească.

Din păcate pentru românii care așteaptă să primească banii pentru taxa auto, statul nu a furnizat nicio explicație privind motivul întârzierii plăților. Statul român încalcă în prezent articolul 110 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene prin refuzul de a restitui banii încasați pentru timbrul de mediu, taxa auto și taxa de primă înmatriculare pentru cei care au făcut solicitarae de restituire a banilor respectivi.

Potrivit comunicatului emis de Comisia Europeană, normele românești pentru restituirea taxei auto nu respectă principiile cooperării loiale, a efectivității și a echivalenței, titrează Hotnews din acest document.

Adaugă un comentariu