Colecția de Artă Renault ajunge pentru prima dată în România

Colecția de Artă Renault ajunge în curând în România, pentru prima oară în istoria de peste 50 de ani a expoziției. Evenimentul se va desfășura în perioada 19 aprilie – 20 iulie, în București, la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Colecția de Artă Renault a debutat în anul 1967, îmbinând într-un mod revoluționar industria auto și arta, printr-o colaborare cu marii artiști ai perioadei respective. Unul dintre aceștia este renumitul plastsician maghiaro-francez Victor Vasarely, care – în cadrul cooperării cu Renault – a conceput celebrul logo al companiei. Deși emblema a trecut prin câteva schimbări estetice de-a lungul deceniilor, esența viziunii lui Vasarely a rămas.

Colecția de Artă Renault este inspirată de cultura automobilului și de felul în care Renault desenează, concepe și produce mașini vândute în lumea întreagă. Această Colecție este unică în lumea auto‘, explică Christophe Dridi, director general al Dacia și director general Groupe Renault România.

La expoziție, publicul român va putea admira lucrările a 18 artiști faimoși: Yaacov Agam (Israel), Arman (Franța), Pol Bury (Belgia), Robert Doisneau (Franța), Jean Dubuffet (Franța), Errò (Islanda), Wen Fang (China), Ange Leccia (Franța), Jean-Baptiste Lorthiois (Franța), Roberto Matta (Chile), Henri Michaux (Belgia/Franța), Juan Mirò (Spania), Angela Palmer (Regatul Unit), Georges Poncet (Franța), Arslan Sukan (Turcia), Jean Tinguely (Elveția), Victor Vasarely (Ungaria/Franța), Heidi Wood (Australia/Franța).

Colecția de Artă Renault – Când și unde mergem?

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Colecția de Artă Renault va fi organizată în perioada 19 aprilie – 20 iulie, la Muzeul Național de Artă Contemporană, amplasat în aripa de sticlă a Palatului Parlamentului (str. Izvor, nr. 2-4). Evenimentul sosește în premieră în România, chiar în anul în care Groupe Renault aniversează 20 de ani de la privatizarea companiei Dacia.

Cei interesați pot achiziționa bilete la casa de bilete a MNAC. Muzeul este deschis de miercuri până duminică, în intervalul orar 12:00 – 20:00.

 

Sursa foto: Groupe Renault

Adaugă un comentariu