Cupra Ateca modificat de ABT nu este un crossover normal

Cupra Ateca a fost preparat' de nemții de la Abt Sportsline și produce acum 350 CP și un cuplu de 440 Nm.

Citește și:

Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Spectaculos: vas de croazieră cu circuit de karting

Cel mai bătrân' VW Beetle din lume a fost complet restaurat

Câte amenzi adună o cameră fixă în două săptămâni

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

 

În cazul în care nu ați auzit de ABT Sportsline, aceștia se ocupă, în principiu, cu modificarea modelelor Audi, Volkswagen, Skoda și Seat. Compania înființată în 1991 are și o divizie de motorsport și este activă în campionatul DTM de peste 10 ani.

Chiar și înainte să fie modificat, SUV-ul Cupra Ateca se lăuda cu 300 de cai-putere și un cuplu de 400 Nm, disponibil între 2.000 și 5.200 rpm. Proprietarii care simt că nu au putere suficientă pot opta pentru pachetul de performanță lansat de ABT Sportsline.

Acesta aduce puterea motorului de doi litri TSI la 350 de CP și asigură un cuplu maxim de 440 Nm. Accelerația de la 0-100 km/h a modelului modificat este de sub cinci secunde, cu 0.2 secunde mai rapid, iar viteza maximă depășește pragul celor 250 km/h, ajungând la 255 km/h.

În cadrul pachetului de performanță, intră și un set de jante ABT Sport GR de 20 de inchi, dar și o suspensie coborâtă și mai dură decât cea standard. În curând, nemții vor lansa și un kit sportiv pentru caroserie.

Cupra Ateca ABT va putea fi admirat în cadrul Essen Motor Show, un salon de tuning echivalent cu salonul auto SEMA din Statele Unite, care se va desfășura în perioada 1-9 decembrie 2018.

Adaugă un comentariu