Cupra va face şi SUV-uri de perfomanţă

Cupra va face și SUV-uri de performanță, iar divizia lucrează în prezent la crossover dedicat.

Prima mașină de serie fără oglinzi laterale

Cupra este prima marcă făcută sub umbrela celor de la Seat și era concentrată până de curând doar pe realizarea de variante de performanță ale modelelor existente în gama ibericilor. Cea mai recentă creație a acestora este o variantă de performanță a lui Ateca.

Anul 2020 ar trebui să ne aducă primul model separat de Seat al celor de la Cupra. Acesta va fi un crossover, cel mai probabil orientat spre un stil de conducere dinamic. Ulterior, ar urma și o variantă cu sigla Seat, dar aceasta nu va fi la fel de puternic precum cel lansat de Cupra.

STUDIU: Accidentele cu SUV-uri ucid mai mulți pietoni

Veștile vin de la englezii de la Autocar, iar designerul șef al mărcii Cupra, Alejandro Mesonero-Romanos le-a explicat acestora că până și varianta Cupra a lui Ateca are propria sa identitate, deși este bazată pe un model de serie de la Seat.

Practic, Cupra Ateca este primul pas înspre un model realizat de la zero de Cupra. Cel mai probabil, va folosi tot platforma MQB a concernului Volkswagen. Ulterior, am putea să vedem până la trei crossovere semnate Cupra, toate gândite să profite de popularitatea acestei categorii de vehicule pe piață.

Primul SUV electric de la Audi își dezvăluie specificațiile tehnice

Dacia nu va face un SUV mai mare decât Duster, afirmă un oficial

Skoda Karoq Sportline aduce un nou motor în gamă

Adaugă un comentariu