Daimler, BMW și Volkswagen cer expansiunea rețelei stațiilor de încărcare

Cei mai mari producători auto din Germania, Daimler, BMW și Volkswagen sunt convinși că mașinile electrice reprezintă viitorul și că nu vor avea un înlocuitor, cel puțin în următorii zece ani.

Directorii generali ai giganților industriei auto din Germania sunt dezamăgiți de faptul că autoturismele ecologice nu au parte de suficientă promovare, iar clienții care se află în căutarea unei mașini noi aleg să se îndrepte tot spre modelele cu propulsie convențională, din cauza lipsei unei infrastructuri bine puse la punct de puncte de încărcare în Germania.

Herbert Diess, directorul general Volkswagen a amenințat că va părăsi Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) din cauza lipsei de interes a Asociației pentru noile tehnologii'. CEO-ul VW este convins că mașinile electrice nu vor avea un înlocuitor ecologic în următorii zece ani.

În timpul conferinței de peste 40 de minute, Driess a fost acompaniat și de directorii generali ai Daimler și BMW, care îi susțin punctul de vedere.

În continuare, producătorii au de gând să construiască în jur de 400 de stații de încărcare Ionity în Europa până la finalul anului 2020.

Citește și:

Parcarea laterală este reinventată prin acest truc

Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacia mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări

 

Compania, care este susținută de VW, BMW, Daimler și Ford, a finalizat până acum 63 de stații, iar 52 se află momentan în construcție. O stație de încărcare Ionity este un hub de încărcare, iar numărul mașinilor încărcare simultan ajunge până la șase.

Majoritatea noilor stații de încărcare vor fi situate în cadrul spațiilor de servicii de pe autostrăzi, pentru a adresa problemele legate de autonomia încă destul de scăzută a autoturismelor electrice.

Paradoxal, în România există deja un număr ridicat de stații de încărcare, raportat la numărul de mașini electrice vândute. Doar în București și în zonele limitrofe există un număr total de 97 de locații de încărcare (care pot fi găsite în aplicația PlugShare).

De asemenea, statul român facilitează achiziționarea mașinilor ecologice (de tipul plug-in hybrid sau 100% electrice) prin programul Rabla Plus, unde oferă reduceri substanțiale cuprinse între 20.000 și 45.000 de lei. Anul acesta, programul ar trebui să debuteze la începutul lunii aprilie.

Sursa: Electrive.com și Reuters.com.

Adaugă un comentariu