EIT – Forum Auto, importatorul Volvo în România, susține responsabilitatea față de mediu

De Ziua Planetei Pământ, 22 aprilie, EIT – Forum Auto,  importatorul Volvo în România, reafirmă obiectivele de sustenabilitate și siguranță incluse de companie în direcția strategică de dezvoltare, respectiv electrificarea tuturor autovehiculelor produse în intervalul 2019-2025.

Obiectivul global Volvo Cars este de a dota, începând cu acest an, toate mașinile produse cu motor electric, în varianta plug-in hybrid. Țelul este ca, până în 2025, 50% din mașinile vândute să fie integral electrice, iar numărul acestora să atingă un milion de unități la nivel mondial. În următoarele luni, EIT – Forum Auto va lansa o serie de autovehicule hibride Volvo, începând cu versiunile pe benzină și diesel ale modelelor SUV XC90 și XC60. În plus, până în 2021, Volvo va avea în producție cinci noi automobile electrice. Măsura privește diminuarea impactului asupra mediului și maximizarea impactului social al Volvo, reflectând totodată grija companiei pentru clienți și angajați.

Citește și:

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața’

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?’

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

„În centrul filozofiei Volvo se află omul, iar inovația pe care ne bazăm are întotdeauna ca scop ultim îmbunătățirea calității vieții celor care aleg produsele noastre, fără a pierde niciodată din vedere responsabilitatea pe care o avem față de societate în ansamblul ei și față de mediul înconjurător, declară Lavinia Spandonide, președinte EIT – Forum Auto.

În plus, Volvo își mai propune ca cel puțin 25% din componentele din plastic ale fiecărei mașini să provină, în viitor, din materiale reciclate. Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare strânsă cu furnizorii Volvo, precum și cu companiile din domeniul reciclării.

Compania rămâne fidelă ideii potrivit căreia fiecare poate contribui la o lume mai curată și mai sigură, astfel că va aplica cu doi ani înainte de implementare o Directivă Europeană recent aprobată și care se impune din 2021. Concret, Volvo Cars se află în proces de eliminare a produselor de unică folosință din plastic din birourile companiei, din cantinele proprii și de la evenimentele organizate la nivel global până la sfârșitul acestui an.

EIT – Forum Auto a intrat în 2019 în Volvo Excellence Club. Doar cinci importatori din toate țările EMEA au primit acest statut drept recunoaștere a calității și performanței obținute.

Adaugă un comentariu