Cum a reușit un „colecționar” să fure un Ferrari de 2 milioane de Euro

Săptămâna aceasta, un Ferrari 288 GTO din 1985 a fost furat chiar de la reprezentanța din Düsseldorf, Germania. Un bărbat s-a prezentat ca fiind un împătimit colecționar de mașini, dornic să achiziționeze modelul respectiv. După un test drive de două ore, acesta a descoperit că îi place atât de mult autoturismul, încât nu îl va mai înapoia vreodată.

Bărbatul s-a deplasat cu un taxi până la reprezentanța din Düsseldorf, unde a solicitat un test drive cu una dintre cele mai impresionante vehicule expuse: un Ferrari 288 GTO din 1985, în valoare de 2 milioane de Euro.

Potrivit site-ului dealerului, mașina aparținuse fostului pilot nord-irlandez de Formula 1 Eddie Irvine. Acesta a concurat la volanul respectivului Ferrari în perioada 1996-1999.

Însoțit de un angajat al dealerului auto, „colecționarul’ a pornit într-adevăr la drum pentru a se convinge că bijuteria pe roți își merită banii. Două ore mai târziu, când a venit momentul ca reprezentantul companiei să preia volanul, hoțul a călcat pedala de accelerație imediat cum acesta a coborât din mașină.

Ferrari 288 GTO a fost găsit ulterior, în alt oraș

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Nefiind un autoturism pe lângă care poți trece fără a întoarce capul, numeroși martori i-au ajutat pe polițiști să găsească în scurt timp Ferrari-ul furat. Acesta fusese depozitat într-un garaj din Grevenbroich, la aproximativ 25 km distanță de Düsseldorf. Oamenii legii nu au precizat dacă mașina a fost recuperată în aceeași stare în care se regăsea când a fost furată.

Hoțul încă nu a fost capturat, dar polițiștii au publicat o fotografie cu acesta, în speranța că cineva îl va recunoaște și că le va furniza informațiile necesare pentru a-l găsi.

Ferrari 288 GTO nu a fost construit decât în 272 de exemplare, la nivel mondial.

 

Sursa foto: POLIZEI DUSSELDORF

    Florin says:

    Bravo nene

Adaugă un comentariu