Fiat Chrysler Automobiles a vândut Magneti Marelli

Magneti Marelli, un furnizor de componente auto deținut de Fiat Chrysler Automobiles, a fost vândut.

Vorbim despre o tranzacție de 6.2 miliarde de euro, iar cei de la Fiat Chrysler Automobiles au vândut Magneti Marelli japonezilor de la Calsonic Kansei Corporation. În urma acestei afaceri, cele două companii se vor uni sub forma unei unități noi, numite Magneti Marelli CK Holdings, care va deveni al șaptelea cel mai mare furnizor auto din lume.

Citește și:

Avem un prototip Duster Pick-up, dar nu e făcut de Dacia

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Transalpina se închide din cauza zăpezilor

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Simona Halep a primit cadou un Porsche

 

Șeful Calsonic Kansei, Beda Bolzenius, va fi CEO-ul noii entități comerciale, în timp ce actualul CEO al Magneti Marelli, Ermanno Ferrari, va face parte din noul consiliu de administrație al societății. Cele două companii, unite acum sub o singură divizie, vor avea un total de 200 de facilități în întreaga lume, de la fabrici până la centre de dezvoltare.

Resursele Magneti Marelli din Europa vor colabora cu ramurile Calsonic Kansei din Asia și Statele Unite ale Americii, ceea ce va ajuta compania nou formată să reducă costurile de dezvoltare prin investiții mai eficiente și prin reducerea anumitor costuri de transport.

Vânzarea Magneti Marelli va trebui abrobată de consiliul de acționari al Fiat Chrysler Autombiles și al acționarilor furnizorului italian. În 2008, cei de la General Motors au încercat să-și vândă divizia aftermarket, compania ACDelco. Tranzacția nu s-a materializat, iar ACDelco rămâne în proprietatea concernului auto din Detroit.

Adaugă un comentariu