Ford S-Max și Galaxy sunt disponibile cu un nou motor diesel Twin Turbo

Începând de săptămâna aceasta, Ford a anunțat că modelele S-Max și Galaxy primesc un nou motor diesel în gamă.

Acesta este oferit în mai multe configurații de putere. Putem alege dintre versiunile de 120, 150 sau 190 de cai putere pentru varianta cu o singură turbină și 240 CP pentru cea cu două turbine.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Mercedes-Benz GLE: Schimbare de look pentru noua generație!

 

Noul motor al monovolumelor S-Max și Galaxy poate fi cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte sau la o cutie automată cu opt rapoarte, care promite o schimbare mai lină a treptelor față de vechiul model. Inginerii de la Ford susțin ca va oferi, de asemenea și un răspuns mai bun al accelerației, dar în același timp va ajuta la îmbunătățirea consumului.

Zvonurile spuneam că Ford ar putea renunța la modelele S-Max și Galaxy, dar au fost demontate recent de Ovalul Albastru cand au declarat că nu au în plan să oprească producția celor două monovolume.

Ford a mai anunțat că aceste versiuni pot fi configurate cu pilot automat adaptiv (cu funcționalitate stop&go), atunci când sunt configurate împreună cu transmisia automată cu opt rapoarte. Ambele monovolume pot fi echipate și cu un sistem îmbunătățit de monitorizare a unghiului mort. Sistemul poate detecta vehicule până la 18 metri distanță.

Dacă vei plati mai mult, îți poți configura S-Max-ul în varianta de echipare Vignale și vei primi funcția activă de eliminare a zgomotului de rulare plus multe altele în cazul în care optezi pentru motorul EcoBlue cu două turbine.

Ford deja a deschis listele de comenzi pentru Europa. Ne putem aștepta ca schimbări similare să fie implementate și pentru Mondeo în lunile care urmează.

Adaugă un comentariu