General Motors lansează biciclete electrice cu autonomie de peste 60 km

General Motors își face loc și pe piața de biciclete electrice, prin proaspăt înființatul brand ARĪV. Americanii se pregătesc să lanseze două modele de eBikes: una compactă, numită Meld, și una pliabilă, botezată Merge.

Proiectate și dezvoltate în fabricile GM din Michigan (SUA) și Ontario (Canada), bicicletele electrice ARĪV oferă garanția unei tehnologii avansate, mulțumită experienței companiei în sfera motoarelor electrice.

Deși nu au fost anunțate detalii tehnice concrete, compania a dezvăluit faptul că eBike-urile sale ating o viteză maximă de 25 km/h. Nici nu era cazul să depășească acest prag, după cum ne-a dovedit un român stabilit în Italia.

Cât despre baterie, aceasta oferă autonomie de 64 de kilometri, după o încărcare completă care se realizează în trei ore și jumătate. Un port USB face posibilă și încărcarea smartphone-ului, pentru a profita la maximum de platforma electrică.

Altă dotare utilă este emițătorul Bluetooth, care furnizează printr-o aplicație mobilă specială statistici referitoare la viteza de deplasare, distanța parcursă, nivelul bateriei ș.a.m.d.

 

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

După cum ne așteptam, prețul este pe măsură. Versiunea compactă (Meld) costă în jur de 2.800 Euro, iar cea pliabilă (Merge) – aproximativ 3.400 Euro.

ARĪV plănuiește să lanseze noile biciclete electrice primăvara aceasta. Germania, Belgia și Olanda sunt primele țări în care își vor face apariția, deoarece acolo există deja piețe mature pentru astfel de vehicule. La polul opus, în România abia dacă avem piste pe care să putem circula sigur și regulamentar, deci ciclismul este departe de a fi o activitate populară.

Adaugă un comentariu