Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai frumoase mașini de colecție

Salonul Auto de la Geneva este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din lumea auto. Un număr mare de producători aleg să-și prezinte aici cele mai noi modele, dar și anumite concepte, prototipuri, versiuni de competiție dar și o mulțime de mașini de colecție. Salonul își deschide porțile în fiecare an la începutul lunii martie, iar prima ediție a avut loc în 1905.

Am fost prezenți la ediția cu numărul 89 a Salonului Auto de la Geneva și am alcătuit o galerie foto extinsă cu cele mai spectaculoase autoturisme clasice de colecție.

Și anul acesta, autoturismele clasice ne-au impresionat la Geneva. Italienii de la Abarth s-au prezentat cu o multitudine de autoturisme clasice de competiție pentru a marca cei 70 de ani de existență ai brandului.

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

Deosebit de meticulos restaurate au fost tractoarele Lamborghini, care au captat atenția tuturor vizitatorilor, iar modelele Mercedes-Benz s-au prezentat ca și cum ar fi ieșit acum pe poarta uzinei.

Probabil cel mai spectaculos exponat este cel prezentat la standul Goodyear. Aici am găsit modelul Golden Sahara II, un concept prezentat inițial în anul 1956, dar complet restaurat. Această mașina rulează pe anvelope translucente și iluminate. De asemenea, acestea aveau rolul de a semnaliza schimbarea de mers sau de a se aprinde când autoturismul frâna.

Conceptul vintage vine și cu un sistem de conducere autonomă ce folosește un set de antene integrate în partea frontală. La interior, pasagerii se bucură de un televizor monocrom și de un frigider. Și asta se întâmpla în 1956, dar pe un concept-car, ce-i drept!

Adaugă un comentariu