Google Maps introduce o funcție pe care șoferii o așteptau de ani întregi

Google Maps introduce o funcție nouă, deosebit de utilă pentru șoferi. Cea mai recentă versiune a aplicației va afișa limita maximă de viteză pe segmentul de drum pe care utilizatorul circulă, atunci când programul rulează în modul „Navigare’. În plus, va afișa în timp real viteza de deplasare a autoturismului, astfel încât conducătorul să o poată adapta în parametri legali.

Opțiunea a fost întotdeaua disponibilă în interfața Waze, aplicație deținută tot de Google, începând din 2013. Cu toate acestea, au trecut șase ani până ca gigantul tehnologic să „împrumute’ funcția și în Maps, cu toate că ar fi fost întotdeauna extrem de practică și binevenită.

Afișarea limitei de viteză pe fiecare tronson de drum a fost introdusă pentru prima oară în luna ianuarie, în stadiu experimental, disponibilă doar anumitor utilizatori din țări precum SUA, India sau Japonia. Acum, Google a anunțat că urmează să o lanseze oficial în 40 de țări, România numărându-se printre ele.

Afișarea vitezei și a limitei de viteză în Google Maps – Cum se face actualizarea?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Șoferii care utilizează Google Maps drept GPS auto își vor putea urmări în timp real viteza de deplasare, afișată într-un colț al ecranului. Noutatea este valabilă și dispozitivelor cu sistem Android, și celor dotate cu iOS.

Funcția va fi implementată printr-o actualizare de tip server-side, ceea ce înseamnă că este adăugată automat, fără a fi nevoie ca utilizatorii să acționeze în vreun fel.

 

Sursa foto: pxhere.com

Adaugă un comentariu