Grevă la Audi Ungaria: muncitorii vor o mărire de 18% a salariilor

Audi are o nouă grevă în Ungaria. Muncitorii vor o mărire ‘imediată’ a salariilor cu 18%, în timp ce nemții le-au propus o creștere de zece procente și o altă creștere de 10% pentru ianuarie 2020.

Propunerile celor de la Audi au fost respinse de sidicaliștii Independent Unio, reprezentanții muncitorilor de la fabrica din Gyor. Aceștia din urmă estimează că ar avea nevoie de salarii cu 40% mai mari pentru a avea un ‘trai decent’.

 

Citește și:

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

Maghiarii doresc salarii identice cu omologii lor din fabricile Audi din Germania și din alte țări europene. Sindicaliștii maghiari au declarat că un muncitor Audi din Belgia câștigă de 3.6 ori mai mult decât omologul său din Ungaria, potrivit Automotive News. Angajații Audi din Slovacia și Polonia câștigă și ei mai mult decât cei din statul vecin, însă diferențele nu sunt atât de mari precum în statele din Europa de Vest.

Audi Ungaria va derula negocieri salariale cu angajații săi joi, 31 ianuarie 2019. Aproximativ 9.000 de muncitori vor protesta în ziua respectivă, anunță reprezentanții sindicaliștilor. Luni au protestat 4.000 de salariați Audi la fabrica din Gyor, potrivit estimărilor făcute de sindicaliști.

Fabrica Audi din Gyor furniza anumite componente și pentru alte uzine Audi, iar cea din Ingolstadt a fost nevoită să pună pauză producției până miercuri, 30 ianuarie, pe fondul lipsei de componente necesare producției. Nemții produc o serie de modele de segment compact la fabrica din Gyor, care a primit recent investiții considerabile din partea companiei germane.

 

Adaugă un comentariu