Hennessey Grand Cherokee Trackhawk anunță un nou record de accelerare

Hennessey Grand Cherokee Trackhawk este cel mai proaspăt proiect ieșit din altelierele tunerilor din Texas.

Aparent, John Hennessey și echipa sa au considerat că nu este suficient pentru ei cel mai puternic Jeep de serie fabricat vreodată. Vorbim despre o mașină cu un motor V8 de 6.2 litri, supraalimentat cu un compresor mecanic, care ajunge să dezvolte 716 CP și 873 Nm. Poate atinge o viteză maximă de 289 km/h și să sprinteze de la 0 la 96 km/h în 3.5 secunde.

Citește și:

Program de vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Neatenția la volan e sport național

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

 

Cu aceste performanțe încă din fabrică, ai spune că nu îți trebuie mai mult. Ei bine, cei de la Hennessey au altă părere și au modificat motorul din dotarea acestui model. Rezultatul oferă acum 1.216 CP, cu 1.000 CP mai mult decât un SUV care oferă o putere suficientă pentru un om obișnuit, iar cuplul maxim este de 1.354 Nm, suficient de mare încât să pună în dificultate transmisia și componentele trenului de rulare. Valorile anunțate sunt fără pierderile din transmisie, adică măsurate la volant. Astfel, la roți ajung 1.016 CP și 1.208 Nm atunci când este folosită benzină de cifră octanică 109.

Pentru a obține aceste resurse, Hennessey Grand Cherokee Trackhawk are pachetul HPE1200, care include un compresor mecanic cu o capacitate de 4.5 litri. Motorul a primit pistoane și biele forjate, iar chiuloasa a fost portată pentru eficiență maximă. Axele cu came au fost și ele schimbate, iar numeroase alte componente ale admisiei au fost și ele înlocuite cu piese realizate special pentru acest pachet.

Accelerația lui Hennessey Grand Cherokee Trackhawk de la 0 la 96 km/h este realizată în doar 2.3 secunde după aceste modificări, iar viteza maximă urcă până la 321 km/h. Datorită puterii mărite, John Hennessey afirmă că al lor Grand Cherokee Trackhawk este cel mai rapid SUV din lume atunci când vine vorba despre accelerare. Modelul Lamborghini Urus are în continuare o viteză maximă mai mare.

La o cursă de sfert de milă, adică un concurs de accelerare pe 402 metri, noul Hennessey Grand Cherokee Trackhawk are nevoie de numai 9.6 secunde pentru a parcurce traseul și îl va încheia la o viteză de 233 km/h.

Cât costă un asemenea model? Ei bine, Hennessey cere echivalentul a 155.000 de euro, sumă care include un Jeep Grand Cherokee Trackhawk, pentru a furniza un asemenea model unui client. Doar 24 de unități vor fi construite, iar toate vin cu anvelope de competiție, făcute special pentru rezultate bune la cursele de accelerare. Încă un element în plus față de standard este posibilitatea de a trimite toate resursele la puntea spate, aceasta fiind o setare gândită special de Hennessey.

Adaugă un comentariu