Honda dezvăluie prima imagine cu bordul viitorului model 100% electric

Honda dezvăluie prima fotografie cu interiorul noului model electric. Prototipul autoturismului de clasa compactă va fi dezvăluit oficial în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

Primul model 100% electric de la Honda va avea un bord futurist. Din câte putem observa în imagine, butoanele fizice de pe planșa de bord au fost reduse la minimum. Totuși, inginerii japonezi au ales să păstreze o rotiță fizică pentrul funcția de control a volumului.

Volanul prototipului are doar două spițe, dar păstrează un aspect clasic. Pe acesta pot fi întâlnite o sumedenie de butoane fizice cu care, cel mai probabil, vor fi controlate funcțiile ecranului dispus în fața șoferului.

În limitele exterioare din stânga și în dreapta bordului putem observa două ecrane. Cel mai probabil, acestea înlocuiesc oglinzile laterale clasice și vor afișa imagini capturate cu ajutorul unor camere video montate în exteriorul mașinii. În prezent, acest sistem poate fi întâlnit pe Audi e-tron.

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Partea din centru a bordului dispune de două display-uri cu comandă tactilă. Cel din stânga afișează informații cu privire la sistemul de navigație, conexiunea cu telefonul mobil, dar și o opțiune de asistent personal. Cel mai probabil, unitatea media va suporta comenzi vocale.

Ecranul din dreapta afișează o pictogramă a autoturismului. Acesta a fost inspirat din conceptul Urban EV, un hatchback electric, care a fost prezentat inițial la Salonul Auto de la Frankfurt în 2017. Diferența este că în cazul de față vom avea un autoturism cu cinci uși.

Tot pe ecranul din dreapta putem observa diferite pictograme care ne trimit cu gândul la posibilele surse pe care le poate citi unitatea media. Interesantă este opțiunea de conectare HDMI. Ar fi interesantă opțiunea legării unei console de jocuri pentru pasagerii din spate, însă nu este clar dacă va putea fi alimentată aceasta. Din fericire, cu un adaptor, ai putea conecta o tabletă sau un laptop pe care să urmărești conținut multimedia.

Prezentarea oficială a prototipului va avea loc pe 5 martie în cadrul standului Honda de la Salonul Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu