Hyundai i30 N va primi o versiune cu tracțiune integrală

Hyundai i30 N va primi o versiune mai puternică și echipată cu un sistem de tracțiune integrală.

Informația nu este nouă, existând deja zvonuri în această direcție de o bună perioadă de timp, dar acum avem și o confirmare oficială din partea unui reprezentant al companiei.

Mai precis, Guido Schenken, reprezentul departamentului de comunicare al Hyundai în Australia, le-a confirmat celor de la Cars Guide faptul că o versiune cu tracțiune integrală a lui Hyundai i30 N era în plan încă de la începutul dezvoltării acestui model.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Vom avea un nou muzeu auto în București

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

În mod interesant, platforma lui Kona împarte numeroase componente cu cea a lui i30, ceea ce ar face posibilă o versiune N a lui Kona, precum și montarea punții spate a SUV-ului pe hatchback-ul cu valențe sportive. Un asemenea prototip a fost deja construit în 2018 pentru a analiza comportamentul său dinamic și fezabilitatea acestui transplant.

Totodată, șeful diviziei N de la Hyundai a confirmat că această posibilitate era pe planșa proiectanților, iar că i30 N ar putea fi primul model care se va bucura de o asemenea configurație. În mod evident, cei de la Hyundai țintesc nișa lui Volkswagen Golf R.

Odată cu trecerea la sistemul de tracțiune integrală, Hyundai i30 N va putea primi și o transmisie automată cu două ambreiaje. Aceasta l-ar ajuta să fie atractiv pentru o plajă mai largă de clienți.

Nu este exclus ca sistemul de tracțiune integrală care va fi integrat pe modelul i30 N să ajungă și pe i30 N Fastback sau pe Veloster N, dacă nu chiar pe ambele modele, însă această posibilitate nu a fost discutată public de reprezentanții mărcii.

Adaugă un comentariu