Hyundai Kona Electric și Ioniq Electric au prețuri pentru România

Hyundai Kona Electric, alături de Ioniq Electric pot fi comandate și pe piața din România.

Debutul celor două mașini electrice de la Hyundai era așteptat de ceva vreme și în țara noastră, iar ambele vin cu o ofertă de lansare care le reduce prețul de listă cu până la 2.500 de euro.

Citește și…

Curtea Constituțională: radarele nu vor fi presemnalizate

BMW a creat o motocicletă autonomă

Volkswagen și Ford își unesc forțele într-o alianță globală

Dacia recheamă în service mii de mașini

Record mondial: cea mai lungă mașină construită vreodată

Șoferii evită Terminalul Străulești din cauza tarifului

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Tinerii care pot urma gratuit școala de șoferi

 

Hyundai Kona Electric a fost prezentat în premieră mondială la începutul lui 2018, iar autonomia sa a fost dezvelită în vară. De atunci, este așteptat prețul său de listă, iar situația nu este tocmai simplă pentru cei care doreau unul în România deoarece la noi este disponibilă doar versiunea de top.

Astfel, Hyundai Kona Electric este oferit în România doar în versiunea cu baterie de 64 kWh și cu motor de 204 CP și 395 Nm. Aceasta are o autonomie generoasă, de 449 de kilometri în regim mixt. Prețul său este pe măsură: 45.351 de euro cu TVA inclus, dar oferta de lansare menționată îi reduce prețul la 42.792 de euro. Vestea bună este că versiunea aceasta este în echiparea Exclusive, care este preluată, cel mai probabil, de la gama cu motorizări convenționale a lui Kona.

În ciuda prețului consistent, Kona Electric se bucură de avantajul de a fi singurul model 100% electric din segmentul de care aparține. În curând, omologii de la Kia vor lansa noua generație a lui Soul EV, care va fi oferit cu o baterie de 64 kWh. Acesta din urmă are dimensiuni mai mari decât Kona, oferind un spațiu interior apropiat de cel al lui Sportage.

Cel de-al doilea model electric oferit de Hyundai și în România este Ioniq Electric. Acesta are un motor de 120 CP și o autonomie de 280 de kilometri calculată în ciclul NEDC. În România, un Hyundai Ioniq Electric pleacă de la 39.068 euro cu TVA inclus. Este ceva mai scump decât un Nissan Leaf sau un Volkswagen e-Golf, însă oferta de lansare îl aduce la un preț mai mic decât competitorii săi, de 36.997 de euro cu TVA inclus.

 

Adaugă un comentariu