Hyundai Santa Fe: din ce în ce mai bun!

Noul Hyundai Santa Fe se mulează perfect pe nevoile familiilor, oferind confort și calitate de top.

A sosit în România Noul Hyundai Santa Fe. Noi am fost primii care l-au luat la test, așa că este timpul să vă povestim despre ce are de oferit cea de-a patra generație a acestui model. De arătat, putem fi de acord că arată foarte bine, iar interiorul este și el mai bun ca niciodată. Nici nu e de mirare, Santa Fe este nava-amiral a gamei Hyundai, iar acest lucru e normal să fie reflectat de fiecare aspect al noului model.

Vorbim aici de o adevărată vitrină tehnologică, atât în materie de confort, cât și în ceea ce privește siguranța, dublată de un nivel de dotări în standard care cuprinde tot ce ți-ai putea dori de la un SUV premium, și ceva în plus!

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Mercedes-Benz GLE: Schimbare de look pentru noua generație!

 

Noua generație a modelului a crescut în dimensiuni și are un interior mai spațios. Montanții A au fost subțiați pentru o vizibilitate mai bună, iar geamurile lateriale din spate sunt și ele mai generoase, din același motiv. Încă din echiparea standard, Santa Fe dispune de sistem de infotainemnt cu ecran tactil de opt inchi, având suport pentru Android Auto și Apple CarPlay, precum și numeroase sisteme de siguranță.

Unul dintre cele mai interesante dintre acestea previne situațiile în care un ocupant riscă să coboare din mașină și să ajungă în trafic, lovit de o mașină pe care nu a văzut-o.

În caz că este detectat un asemenea scenariu, mașina va bloca deschiderea portierei și va emite o avertizare la bord. Aceasta este doar una dintre trăsăturile care arată grija pentru familie a celor de la Hyundai.

Tot pe partea de sisteme de siguranță, Santa Fe are rear cross-traffic collision warning cu funcție de frânare. Astfel, dacă ieși cu spatele din parcare și mașina detectează un impact iminent, va frâna autonom pentru a preveni coliziunea.
La bord, pasagerii sunt răsfățați de cele mai dorite dotări de confort din industrie.

De la pielea perforată, cu încălzire și ventilație pentru pasagerii din față (doar încălzire pentru cei din spate) la acoperișul panoramic și hayonul acționat electric, totul condimentat din belșug de sisteme care fac din manevrarea acestui SUV de clasă medie o plăcere chiar și pentru cei mai puțin experimentați la volan.

Interiorul este spațios și confortabil, cu materiale care au făcut un salt masiv față de generația precedentă și sunt în linie cu așteptările de la acest segment. Este pe deplin justificat că echiparea propusă de Hyundai în România se numește „Luxury. Nu ai ce să îți dorești în plus, iar acest lucru este reflectat de lista de opționale, pe care regăsim doar culoarea exterioară – metalizată sau perlată.

La conducere, mașina este configurată preponderent pentru o rulare confortabilă și economică. Folosind butonul de pe tunelul median poți comuta între patru moduri de conducere, ultimul fiind „Smart’. Acesta schimbă răspunsul mașinii în funcție de stilul de conducere abordat. Cam la fel face și sistemul de tracțiune integrală HTRAC. Acesta trece de la tracțiune față la o repartizare 50:50 a cuplului într-o fracțiune de secundă și te ajută să ții mașina pe drum.

Consumul de carburant este rezonabil dacă nu abuzezi de accelerație, iar prestațiile dinamice sunt mai mult decât adecvate pentru raportul putere/greutate. Direcția nu necesită mult efort pentru manevrare, fiind reglată pentru un stil de conducere confortabil, cu toate că precizia rămâne o calitate a sa. Același spirit este afișat și de suspensie, care absoarbe denivelările din asfalt cu o naturalețe princiară. O invitație la călătorie care nu poate fi refuzată.

Verdict
Hyundai Santa Fe este mai bun ca niciodată. Motorizarea diesel de 200 CP se potrivește caracterului relaxat al mașinii, iar echiparea bogată aduce tot ceea ce îți poți dori de la un SUV din această clasă. În plus, confortul este remarcabil!

Adaugă un comentariu