Primele imagini cu BMW X3 M și X4 M: ce știm despre noile SUV-uri de performanță

În sfârșit, avem primele imagini oficiale cu BMW X3 M și X4 M! Constructorul german a dezvăluit și detalii tehnice despre noile SUV-uri de performanță, iar dotările nu dezamăgesc deloc.

Marea noutate o constituie noul motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, cel mai puternic care a echipat vreodată un model BMW M. Echipat cu două turbosuflante, acesta dezvoltă o putere maximă de 480 CP. Versiunea dezvoltată special pentru modelele X3 M Competition și X4 M Competition adaugă 30 CP la aceste valori, pentru un total de 510 CP.

Noua motorizare este combinată cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte și utilizează noul sistem de tracțiune integrală M xDrive care a debutat anterior pe M5. În această configurație, X3 M și X4 M accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, în timp ce modelele Competition reușesc această performanță în 4,1 secunde.

Optimizate pentru circuit, BMW X3 M și X4 M dispun de o structură cu rigiditate ridicată, suspensie specifică M cu amortizoare controlate electronic și sistem de frânare M Compound îmbunătățit.

În plan estetic, observăm la exterior spoilere retușate, un nou design al grilei și praguri laterale vopsite în culoarea caroseriei. La interior, BMW propune tapițerie din piele ‘Vernasca’ și accesorii din aluminiu. Instrumentarul de bord este conceput pe șablonul M, cu care suntem deja obișnuiți, iar schimbătorul de viteze este personalizat pentru divizia de performanță.

 

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

Cât despre siguranță, SUV-urile constructorului german sunt dotate cu pachetul Collision Warning, un sistem inteligent care detectează și semnalează prezența pietonilor. Clienții au posibilitatea să bifeze și pachetul Driving Assistant, care alertează în timp real șoferul cu privire la situații riscante în trafic, precum o eventuală coliziune laterală. Mai mult decât atât, ediția „Plus’ a acestui sistem de siguranță conferă autoturismului semi-autonomie în anumite condiții, atunci când computerul poate reacționa înaintea șoferului pentru a evita accidente.

Prețurile noilor BMW X3 M și X4 M încă nu au fost anunțate oficial de reprezentanții companiei, dar ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple în cadrul Salonului Auto de la Geneva, organizat în perioada 7-17 martie, respectiv la câteva săptămâni e la derularea acestuia.

Recent, BMW a făcut un alt anunț important. Este vorba despre lansarea BMW M140i Finale Edition, care marchează sfârșitul erei cu șase cilindri și tracțiune spate pe Seria 1.

Adaugă un comentariu