BMW M140i Finale Edition – sfârșitul erei cu șase cilindri și tracțiune spate pe Seria 1

BMW se pregătește să oprească producția generației curente a Seriei 1 (F20/F21), dar nu înainte de a oferi o ultimă versiune specială pe piața din Australia. BMW M140i Finale Edition va fi ultima serie a compactei bavareze ce va utiliza soluția clasică' – motor față (cu șase cilindri, amplasat longitudinal) și tracțiune spate.

Chiar și așa, puriștii nu vor fi complet satisfăcuți deoarece Seria 1 Finale Edition este oferită doar cu o transmisie automată (Steptronic Sport) cu opt trepte. Cu toate acestea, prețul ediției speciale este de 62.990 de dolari australieni (echivalentul a 39.500 euro), fiind cu 3.000 de dolari australieni mai scumpă decât un M140i standard.

Finale Edition se diferențiază de un M140i normal printr-un pachet exterior cu accente negre. De asemenea, jantele de 18 inchi și capacele oglinzilor sunt vopsite într-o nuanță de gri închis. Ediția limitată include faruri cu LED, suspensia adaptivă, sistemul keyless, și trapa sunt standard.

Citește și:

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Noi taxe pentru șoferii care conduc în București

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

 

La interior, clienții ultimului BMW compact cu adevărat distractiv vor beneficia de încărcare wireless pentru smartphone, de tapițerie din piele și de un sistem audio Harman Kardon legat la unitatea media cu ecran de 8,8 inchi.

Performanțele versiunii M140i rămân neschimbate, propulsorul cu șase cilindri dispune de 340 CP și de un cuplu maxim de 500 Nm. Accelerația 0-100 se desfășoară în 4,6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Următoarea generație a Seriei 1 va avea tracțiune față și o selecție de propulsoare cu trei și patru cilindri, amplasate transversal. Cel mai probabil, versiunea M35i va utiliza platforma lui X2 și va veni cu un motor turbo cu o capacitate de doi litri și cu o putere maximă de 302 CP. De asemenea, versiunile mai potente vor beneficia de un sistem xDrive de tracțiune integrală.

Adaugă un comentariu