Mașina tăiată în două de James Bond este acum de vânzare

În mod normal, o mașină literalmente ruptă-n două este bună de dat la fier vechi. În schimb, dacă spionul James Bond este responsabil pentru incredibilul accident, autoturismul devine instant piesă de colecție. Este cazul acestui Renault 11 TXE din 1984, pe care Agentul 007 l-a feliat în filmul „A View to a Kill’ (1985).

Cele două jumătăți ale acestui Renault 11 TXE sunt expuse la Muzeul Auto din Orlando, Florida, de unde pot fi achiziționate. Vânzarea se desfășoară sub formă de licitație, dar încă nu a fost anunțat prețul de pornire al exemplarului. În orice caz, este de așteptat ca suma să conțină multe zerouri.

Indiferent în garajul cui va ajunge această mașină celebră, trebuie subliniat faptul că nu poate fi condusă pe drumuri publice. Niciuna dintre cele două jumătăți ale sale. În schimb, rolul ei ar fi unul strict decorativ. Cu alte cuvinte, licitația nu se adresează șoferilor, ci colecționarilor.

James Bond, spaima mașinilor

Acest Renault 11 TXE a făcut furori în filmul „A View to a Kill’ („Perspectiva unei crime’), din 1985, în care rolul lui James Bond a fost interpretat de Roger Moore. Scena de acțiune care a condus la „decesul’ mașinii se desfășoară în Paris, unde Agentul 007 își urmărește cu îndârjire adversarul.

Urmările accidentului amintesc de soarta acestui Ferrari California, care pur și simplu s-a rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp. Din fericire, la fel ca James Bond, șoferul a scăpat nevătămat.

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Apropo de vehicule ruinate de James Bond, compania britanică AMT Leasing a realizat un infografic interactiv care calculează toate pagubele materiale produse de spion de-a lungul filmografiei sale. Aplicația poate fi accesată aici.

Fotografii cu cele două bucăți de mașină, plus alte detalii despre vehicul, sunt disponibile pe site-ul motorious.com. Să ne amintim cum a reușit James Bond performanța de a înjumătăți acest Renault 11 TXE:

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/MB’s Garage

Adaugă un comentariu