Kia pregătește versiuni plug-in hybrid pentru Ceed, Sorento și Sportage

Brandul coreean Kia se pregătește să lanseze versiunile plug-in hybrid pentru modelele Ceed, Sorento și Sportage. Aceștia vor să limiteze emisiile de CO2 pentru noile modele.

Citește și:

Neatenția la volan e sport național

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

 

Cel mai probabil, Kia Ceed va primi o versiune asemănătoare a sistemului hibrid de pe Kia Niro PHEV, adică un motor termic de 1.6 litri cu o putere de 141 CP, care este asistat de un motor electric de 59 kW. Autoturismul va avea un acumulator cu o capacitate de 8.4 kWh.

Potrivit directorului de marketing Kia Europa, Arthur Martins, acest sistem hibrid va fi folosit pe versiunea Sportswagon a modelului. Acesta a anunțat că și celelalte modele din gamă vor primi acest tip de motorizare.

După lansarea lui Ceed plug-in hybrid, Kia își va direcționa eforturile de hibridizare către Sportage și Sorento și va dezvolta sisteme similare și pentru acestea.

Arthur Martins a declarat că 'vom avea nevoie de electrificare pe mai multe produse în viitor. Autoturismele noastre cu sistem de propulsie hibrid vor respecta toate noile norme de emisii'.

Până la dezvăluirea modelelor hibrid, Kia va prezenta noul Kia Soul EV la Salonul Auto de la Los Angeles. Acesta va fi vândut în două posibile configurații, cu acumulator de 34 kWh sau de 60 kWh, exact ca e-Niro. În versiunea cu acumulator de 60 kWh, Soul EV oferă o autonomie de peste 480 km.

De asemenea, coreenii pregătesc un nou sistem de propulsie alternativ cu hidrogen. Acest sistem va fi disponibil pe 'fratele ' lui Hyundai Nexo, adică cel mai probabil pe un model similar cu Kia Sorento.

Adaugă un comentariu