Prima imagine cu Lotus Type 130, noul hypercar 100% electric

Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, Lotus a prezentat prima imagine oficială cu noul său hypercar electric. Lotus Type 130 va fi lansat anul acesta și este descris de oficialii companiei ca fiind „Primul produs 100% nou al Lotus după mai bine de 10 ani’.

Dincolo de faptul că Lotus Type 130 va avea propulsie electrică, reprezentanții firmei nu au dezvăluit niciun detaliu tehnic cu privire la noul hypercar. Teaser-ul video, proiectat în premieră la Shanghai, nu afișează nici măcar o imagine clară cu viitorul model, ci doar o siluetă stilizată, minimalistă, care scoate în evidență caracterul aerodinamic al mașinii.

Oficialii constructorului auto promit că vor oferi în curând informații precise și că Type 130 va fi lansat oficial până la finalul acestui an.

Lotus Type 130, primul dintr-o serie de trei modele noi

În 2017, brandul Lotus a trecut în proporție de 51% sub umbrela Zhejiang Geely Holding Group. Ca urmare a acestui transfer de acțiuni, cele două entități au hotărât ca producătorul auto să lanseze minimum 3 modele noi în primii patru ani de la semnarea contractului. Unul dintre acestea va fi un SUV.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Portofoliul firmei chineze Geely include și brandul Volvo, pe care l-a achiziționat în 2010 contra sumei de 1,5 miliarde de dolari. Luna trecută a fost anunțat că Geely va prelua și 50% din acțiunile Smart, transferul urmând să se concretizeze până la sfârșitul lui 2019.

Ultima oară când constructorul britanic prezenta un model 100% nou se întâmpla în urmă cu 10 ani. În 2009, Lotus Evora intra în producție de serie.

Adaugă un comentariu