VIDEO: Mașina Poliției se răstoarnă din cauza unui șofer care nu i-a acordat prioritate

Doi agenți de poliție din București au fost implicați aseară, 10 martie, într-un accident rutier cum rar întâlnim. Mașina acestora traversa o intersecție, cu „sirena’ și girofarul pornite, dar un alt șofer nu a ținut cont de semnalele acestora.

S-a întâmplat în cartierul Drumul Taberei, la intersecția dintre bulevardul Timișoara și strada Brașov. Autoturismul Secției 22 Poliție era în misiune, circulând pe strada Brașov, iar semnalele luminoase și acustice îi obligau pe ceilalți participanți la trafic să oprească și să acorde prioritate de trecere.

Toți șoferii din zona Plaza România au făcut acest lucru, cu excepția unuia, care se deplasa pe banda I a bulevardului. Acesta a devansat celelalte autoturisme de pe sensul său de mers, intrând în intersecție și izbind din lateral mașina agenților. Aceasta din urmă s-a răsturnat în urma impactului, iar agenții au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Universitar, ulterior.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

Din fericire, polițiștii sunt în afara oricărui pericol. Conducătorul vinovat de accident a scăpat nevătămat, în ciuda avarierii propriei mașini. Acesta se afla singur în mașină. Testele realizate cu aparatul etilotest au arătat că niciunul dintre șoferi nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Poliția a demarat cercetări în acest caz, pentru a stabili cui îi aparține vina pentru coliziune, dar verdictul este cât se poate de evident.

Potrivit Art. 130 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, „conducătorul de vehicul care se apropie de intrarea într-o intersecție, simultan cu un autovehicul cu regim de circulație prioritară care are în funcțiune semnalele luminoase și sonore, are obligația să îi acorde prioritate de trecere’.

ACCIDENT

? În această seară ora 21:40? O mașină de poliție în misiune s-a răsturnat într-o intersecție din București, în zona unui centru comercial, lângă Pasajul Lujerului. A fost lovită de o altă mașină la intersecția dintre bulevardul Timișoara și Strada Brașov.? Doi polițiști se aflau în mașina care s-a răsturnat. Ei au fost transportați de urgență la Spitalul Universitar.

Publicată de Drivers SM pe Duminică, 10 martie 2019

 

Sursa foto: captură ecran Facebook/Drivers SM

Adaugă un comentariu