Se înnoiește parcul auto – Câte mașini noi au înmatriculat românii în luna aprilie

Potrivit statisticilor publicate recent de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), parcul auto din România este în plin proces de înnoire, deși nu tocmai într-un ritm alert. Cu toate că vânzările de mașini noi cresc constant, autoturismele second hand continuă să fie comercializate într-o proporție mult mai ridicată.

Mai precis, 8.691 de mașini noi au fost înmatriculate în România în aprilie 2019, o valoare cu 14% mai ridicată prin comparație cu aceeași lună a anului trecut. Dintre aceste unități, 2.239 sunt modele Dacia, iar 733 sunt produse de Renault.

Traiectoria ascendentă a înnoirii parcului auto din România este cu atât mai evidentă dacă analizăm situația primelor patru luni ale anului curent. 44.527 de mașini noi au înmatriculat românii în această perioadă, deci cu 22,76% mai multe decât în ianuarie-aprilie 2018.

Înmatricularea de mașini noi vs. mașini second hand

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

De cealaltă parte, mașinile utilizate continuă să fie comercializate într-o proporție covârșitoare, chiar dacă vânzările în acest segment au parte de ușoare scăderi. În aprilie 2019, românii au înmatriculat 35.515 vehicule second hand, cu 2,64% mai puține decât în aceeași lună a anului trecut.

Privind imaginea de ansamblu, vânzarea mașinilor utilizate în primele patru luni ale anului a scăzut cu 7% față de aceeași perioadă din 2018, numărul acestora fiind de 145.823 de unități.

Tendința de înnoire a parcului auto este promițătoare, dar statisticile actuale sugerează că „lupta’ nu se va încheia prea curând. În momentul de față, jumătate dintre mașinile înmatriculate în România au o vechime mai mare de 15 ani, iar numărul acestora a crescut în ultimii doi ani, de când a fost desființat timbrul de mediu.

 

Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu