Tensiuni între Nissan și Renault – japonezii cer drepturi egale în alianță

Presa japoneză dezvăluie tensiuni în cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi! Potrivit publicației Nikkei, conducerea Nissan este nemulțumită de actualul statul al companiei în raport cu partenerii săi strategici și urmează să refuze o propunere de reorganizare din partea Renault.

Francezii de la Renault par hotărâți să fuzioneze cu Nissan, deși zvonurile pe acest subiect au fost infirmate constant în ultima perioadă. Publicația niponă Nikkei scrie că Nissan va respinge o propunere a partenerilor de la Renault care vizează integrarea echipei de conducere.

Oficialii producătorului din Yokohama consideră că relația lor cu cei de la Renault este una dezechilibrată, francezii fiind ‘clar avantajați’, și se tem că o fuziune ar face ca acest raport inegal să devină permanent. Șefii Nissan sunt hotărâți să ceară drepturi egale în cadrul alianței strategice, scriu jurnaliștii de la Nikkei.

Nu este prima oară când se vorbește despre o eventuală fuziune între cei doi constructori auto. Șeful Nissan, Hiroto Saikawa, a recunoscut în trecut că se teme de consecințele negative pe care le-ar putea atrage o asemenea măsură radicală: „Nu văd nicio valoare în combinarea celor două companii, o operaţiune care ar putea avea efecte secundare‘.

Recent, ministrul de finanțe al Franței chiar a infirmat vehement zvonul fuziunii celor doi producători: „Nicio restructurare a acționariatului sau vreo recalibrare a deținerilor de acțiuni între Renault și Nissan nu este pe masă‘, a spus Bruno Le Maire. Reamintim că Franța deține 15% din acțiunile Renault, motiv pentru care declarația ministrului este relevantă.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

În momentul de față, Renault deține 43% din acțiunile Nissan. De cealaltă parte, constructorul japonez deține doar 15% din acțiunile Renault.

Alianța Renault-Nissan a luat naștere în 1999, iar în 2016 li s-au alăturat cei de la Mitsubishi. În formula actuală, alianța a devenit cel mai mare producător de autoturisme la nivel mondial în 2017, cu 10,6 milioane de unități vândute în anul respectiv.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu