Noile teste Green NCAP verifică emisiile și consumul autoturismelor

Programul european de testare a autoturismelor noi (Euro NCAP) a lansat un nou program de testare. Green NCAP verifică emisiile și consumul autoturismelor atât în laborator, cât și în condiții reale.

Testele Green NCAP au rolul de a promova autoturismele care oferă un consum redus de combustibil și de a oferi mai multe informații legate de performanțele mașinilor testate. De asemenea, acest nou program are rolul de a depista eventualele sisteme de trișare a noxelor.

Laboratoarele Green NCAP pot fi găsite în opt țări europene și vor să transmită producătorilor de autoturisme un mesaj clar: trebuie să construiască autoturisme care să minimizeze poluarea și să reducă emisia gazelor cu efect de seră.

Pentru început, aceste teste evaluează doar consumul de energie utilizat de autoturism în timpul condusului, urmând ca mai apoi să verifice întreg procesul de producție, utilizare și reciclare a unui vehicul.

Primele teste efectuate de Green NCAP au avut în vizor 12 autoturisme din clase diferite. Cum era de așteptat, vehiculele 100% electrice Hyundai Ioniq și BMW i3 au obținut scorul maxim de cinci stele.

Citește și:

Anunțul MAI: Șoferii care fac Live-uri la volan nu vor fi sancționați în aceste zile

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Următorul vehicul testat a fost Volkswagen up! GTI, care a obținut patru stele. Un rezultat surprinzător de bun, ținând cont că are un motor termic și nu este vândut sub forma unui autoturism economic, ci mai degrabă este o mașină cu valențe sportive.

Mercedes-Benz A200 și BMW X1 2.0d au obținut trei stele, iar ultima versiune a lui Ford Focus 1.0 EcoBoost a primit doar două stele din partea oficialilor de la Green NCAP.

Următoarele vehicule testate au fost Audi A7 50 TDI, Volvo XC40 T5 și Subaru Outback 2.5, care au primit o singură stea pentru emisii și consum.

Dar se poate și mai rău, versiunile Euro 6b ale lui VW Golf 1.6 TDI, Fiat Panda 1.0 și Ford Fiesta 1.0 au primit zero stele, acest fapt dovedind că într-adevăr, vehiculele lansate mai târziu de Septembrie 2019 respectă norme mai stricte.

Adaugă un comentariu