Noua generație Mazda 3 a debutat în Los Angeles

Noua generație Mazda 3 a debutat la Salonul Auto de la Los Angeles. Compacta niponă a sosit pe piață cu un design aproape identic cu cel al conceptului Kai.

La fel ca la modelul pe care îl înlocuiește, noua generație Mazda 3 va fi disponibilă atât în versiuni hatchback, cât și sedan. Se pare că Mazda nu vrea să mizeze și pe zona de break-uri de clasă compactă, sau cel puțin nu are planuri în această direcție în viitorul apropiat.

Citește și:

Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Spectaculos: vas de croazieră cu circuit de karting

Cel mai bătrân' VW Beetle din lume a fost complet restaurat

Câte amenzi adună o cameră fixă în două săptămâni

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

 

Urmând tendința lansată de generația anterioară Mazda 3 în gama niponilor, noua generație a lui 3 vine cu un post de conducere și un bord cu comenzi simplificate. A crescut plaja pe care poate fi reglată poziția la volan, iar ambele ecrane de la bord împart grafica și fonturile, pentru mai multă coerență în design. Genunchii șoferului sunt apărați acum cu un airbag, o dotare care a devenit standard pentru noua generație Mazda 3, o noutate în această gamă.

O premieră mondială adusă de noua generație Mazda 3 este reprezentată de motorul SkyActive-X, care folosește benzină, însă poate funcționa și prin aprindere prin compresie. Cu toate acestea, prezintă o bujie convențională și pornește inițial cu scânteie, dar funcționează cu aprindere prin compresie în anumite regimuri de rulare.

Noua generație Mazda 3 este bazată pe o platformă nouă, numită Skyactive Vehicle Architecture. Atât versiunea hatch, cât și berlina au o lățime de 1.797 milimetri și un ampatament de 2.725 milimetri. Sedanul este mai scund, cu o înălțime de 1.440 milimetri, pe când lungimea este de 4.662 milimetri. În cazul hatchbackului, noua generație Mazda 3 are 4.459 milimetri lungime și 1.445 milimetri înălțime.

Adaugă un comentariu