Noua Skoda Kamiq – cel mai mic SUV din gama cehilor

Până la debutul oficial de la Geneva, noua Skoda Kamiq a fost dezvăluită oficial pe internet. Producătorul ceh a publicat noi informații legate de cel mai mic SUV din gamă, precum și o galerie foto completă.

După cum știm deja, numele Kamiq vine din limbajul poporului inuit și se traduce printr-un obiect care are capacitatea de a se potrivi perfect în orice situație, asemenea unui strat secundar de piele. Modelul a fost lansat încă din 2018 pe piața din China, dar vine cu schimbări majore de design pentru piața auto din Europa.

Partea frontală este caracterizată de grila generoasă și de liniile agresive de pe capotă. De asemenea, aici găsim și farurile duble, o caracteristică întâlnită pe noile modele Skoda. Dimensiunile jantelor de aliaj pot varia între 16 și 18 inchi. Posteriorul se remarcă prin blocurile optice ce imită forma literei C.

Interiorul respectă liniile stabilite de Skoda Scala și vine cu un instrumentar digital de bord cu o diagonală de 10,25 inchi. Unitatea media cu display de 9,2 inchi dispune de conexiune permanentă la internet și poate fi configurată împreună cu sistemul audio opțional cu 10 incinte acustice și o putere maximă de 405 W. Bordul și ușile din față dispun de materiale moi la atingere. Clienții vor beneficia și de lumină ambientală, iar scaunele pot fi îmbrăcate în microfibră suede.

Noul SUV Skoda este construit pe platforma modular transverse matrix (MQB) a Grupului Volkswagen și are o lungime totală de 4.241 mm, o lățime de 1,793 mm și o înălțime de 1.531 mm. Chiar dacă dimensiunile exterioare sunt compacte, ampatamentul măsoară 2.651 mm, ce se traduce printr-un spațiu suficient pentru genunchii pasagerii banchetei din spate. Garda la sol este cu 36 mm mai mare decât în cazul modelului Scala.

Portbagajul măsoară 400 de litri, iar volumul acestuia poate fi extins până la 1.395 de litri, dacă se alege plierea spătarelor scaunelor din spate. De asemenea, scaunul pasagerului din față poate fi pliat pentru a permite încărcarea unor obiecte lungi de până la 2.447 mm.

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Clienții pot alege din patru propulsoare disponibile. Toate dispun de turbosuflantă și sunt dotate cu filtru de particule. Versiunea de bază vine cu motorul pe benzină 1.0 TSI cu 95 CP și 175 Nm cuplu maxim. Acest motor poate fi configurat doar împreună cu o transmisie manuală cu cinci trepte.

Următorul motor în gamă este reprezentat de 1.0 TSI cu 115 CP și 200 Nm. Echiparea standard include o transmisie manuală cu șase trepte, dar clienții pot opta și pentru o transmisie automată DSG cu șapte trepte.

Vârful de gamă este reprezentat de propulsorul pe benzină 1.5 TSI cu 150 CP și 250 Nm. Și în cazul acestuia, clienții au posibilitatea de a alege o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Singura motorizare diesel este reprezentată de propulsorul 1.6 TDI cu 115 CP și cu un cuplu maxim de 250 Nm. Pentru a respecta normele Euro 6d-Temp, acesta beneficiază de un convertor catalitic SCR cu injecție de AdBlue.

Dimensiunile compacte ale modelului Skoda Kamiq promit o manevrabilitate de autoturism de clasă compactă. Sportivitatea poate fi accentuată cu ajutorul suspensiei adaptive Sport Chassis Control, care oferă o gardă la sol scăzută cu 10 mm și patru moduri de condus: Normal, Sport, Eco și Individual. O altă opțiune oferită este un scut suplimentar pentru cei care doresc să folosească mașina și dincolo de drumurile asfaltate.

În materie de sisteme active de siguranță, noua Skoda Kamiq dispune de Front Assist și Lane Assist în echiparea standard, iar sistemul Adaptive Cruise Control poate fi echipat opțional.

Update: galerie foto de la Salonul Auto de la Geneva 2019.

Adaugă un comentariu