Noul Polestar 2 se va lupta cot la cot cu Tesla Model 3

Polestar, brandul de performanță al constructorului suedez Volvo a dezvăluit cel de-al doilea model din gamă. Noul Polestar 2 va beneficia de un sistem de propulsie 100% electric și va fi concurentul direct al lui Tesla Model 3.

De-a lungul timpului, Polestar a oferit un plus de performanță pentru modelele Volvo. Însă, din 2017, brandul Polestar a prezentat primul autoturism produs independent sub forma lui Polestar 1. Acest model este un Gran Tourer Coupé și dispune de un sistem de propulsie hibrid cu 600 CP și poate rula aproximativ 150 km în modul 100% electric.

Spre deosebire de modelul hibrid, noul Polestar 2 va fi 100% electric, iar prețul său de pornire se învârte în jurul sumei de 40.000 de euro, cu precizarea că în primele două 12 luni va fi produsă exclusiv doar versiunea Launch Edition, care vine cu un preț de 59.900 euro.

Polestar 2 este prezentat ca un fastback cu cinci uși. Capacitatea acumulatorului este de 78 kWh, ceea ce ar trebui să asigure o autonomie maximă de aproximativ 500 km. Bateria cu 27 de module este amplasată în podeaua mașinii și contribuie la rigiditatea caroseriei.

Autoturismul este bazat pe platforma CMA (Compact Modular Architecture) grupului Volvo. Puterea maximă de 408 CP este generată de două motoare electrice și transmisă unui sistem inteligent de tracțiune integrală. Cuplul maxim ajunge la 660 Nm, iar accelerația 0-100 km/h se va desfășura în mai puțin de cinci secunde.

Citește și:

Anunțul MAI: Șoferii care fac Live-uri la volan nu vor fi sancționați în aceste zile

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Dinamica noului model poate fi îmbunătățită dacă se optează pentru pachetul Performance. Acesta include amortizoare Öhlins, frâne Brembo și jante forjate de 20 de inchi. În stilul Polestar, pachetul de performanță este completat cu diverse accente aurii.

La interior, clienții se vor bucura de o unitate media cu display de 11 inchi. Sistemul de operare este Android, ceea ce înseamnă că majoritatea aplicațiilor întâlnite pe un smartphone pot fi instalate și aici, mulțumită serviciilor Google Play Store.

Autoturismul utilizează tehnologia Phone-as-Key, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot accesa mașina cu telefonul mobil. Ușile se deschid automat când șoferul se apropie de mașină, iar vehiculul este gata de drum atunci când simte' pasageri pe scaunele sale.

Directorul de design de la Polestar, Maximilian Missoni a declarant despre interior următoarele: Am decis să aducem ceva nou în acest segment. Interiorul este complet vegan și include materiale textile, care vor fi apreciate de publicul atras de Polestar 2'.

Asemenea lui Polestar 1 și noul Polestar 2 va fi disponibil doar online. Precomenzile au fost deschise, iar producția modelului începe din prima parte a anului 2020 în China. Modelul va fi prezentat oficial la săptâmâna viitoare în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Din păcate, persoanele interesate din România vor mai avea de așteptat pentru Polestar 2, deoarece va fi disponibil, pentru început, doar în China, Statele Unite, Canada, Belgia, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

Update: galerie foto de la Salonul Auto de la Geneva 2019.

Adaugă un comentariu