Încep lucrările la Pasajul Doamna Ghica din București, după 10 ani de așteptare

Pasajul Doamna Ghica – Colentina, proiect menit să fluidizeze traficul într-o zonă extrem de aglomerată din București, este la un pas de a se concretiza. Primarul Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că a semnat contractul pentru proiectarea si execuția pasajului suprateran.

În vederea descongestionării traficului în Sectorul 2, circulația pe Șoseaua Doamna Ghica va fi reconfigurat, iar deasupra Șoselei Colentina va fi construit un pasaj suprateran. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în Consiliul General al Municipiului București la începutul acestui an, iar săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție.

Potrivit primarului Gabriela Firea, etapa de proiectare va dura 3 luni, după care lucrările propriu-zise se vor desfășura pe o perioadă de 12 luni. Publicația lifenews.ro scrie că munca va începe în această toamnă, ceea ce înseamnă că pasajul suprateran va fi inaugurat la finalul anului 2020.

Mulțumită unei investiții de aproximativ 28 de milioane de Euro, aprobabă prin HCGMB nr. 4/2019, Pasajul Doamna Ghica – Colentina se va întinde pe 200 de metri și va dispune de câte două benzi pe fiecare sens.

De asemenea, accesul spre pasaj va fi reconfigurat, începând din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bd. Lacul Tei. Pe acest segment de drum, partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi de circulație la 6.

Pasajul Doamna Ghica-Colentina: avantaje pentru șoferi

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Reprezentanții Primăriei listează și câteva avantaje evidente ale viitorului pod: „Se vor elimina blocajele de trafic din zona, va creste viteza de circulatie si accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor masuri de siguranta, realizarea pasajul avand impact si asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale‘.

Proiectul pasajului suprateran Doamna Ghica fusese anunțat de Primăria Capitalei încă de acum 10 ani, când primar era Adriean Videanu. Promisiunile în acest sens au continuat și în timpul mandatului lui Sorin Oprescu, dar nici atunci nu s-a materializat nimic.

Acum, având un termen-limită clar stabilit și un contract semnat cu Trustul de Clădiri Metropolitane București, visul pare la un pas de a deveni realitate.

 

Sursa foto: facebook.com/gabifirea

Adaugă un comentariu