Inedit: Acum poți plăti locurile de parcare cu PET-uri

Operatorul CitiPark din Regatul Unit a pus la cale o soluție ingenioasă pentru plata locurilor de parcare. Este o situație din care toată lumea poate beneficia.

Citește și:

Prima parcare Park&Ride din București

Vouchere de 9000 de lei pentru mașini noi

Șeful Volkswagen: Producătorii germani au șanse 50/50 să rămână în top

EuroNCAP: Nicio mașină vândută astăzi nu are capacități de conducere autonomă

Motosport: România a surclasat Germania și Spania

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

 

Șoferii care doresc să parcheze mașina într-una din parcările CitiPark din Leeds, Marea Britanie, au opțiunea de a plăti parcarea cu sticle de plastic.

Inițiativa operatorului este de a încuraja șoferii să fie mai responsabili pe plan ecologic. Fiecare sticlă de plastic valorează 20 de pence. O oră de parcare într-o parcare CitiPark costă 6 lire sterline (cam scump, nu?), ceea ce înseamnă că un șofer va trebui să aducă 30 de PET-uri pentru a fi suficient pentru o oră de parcare.

Operatorul CitiPark a declarat că nu există o limită impusă pentru numărul de sticle care pot fi aduse. Singura condiție este că sticlele trebuie să fie de cel puțin 500 ml, iar acestea vor fi predate unui asistent al parcării pentru a putea intra în posesia voucherului de parcare.

Compania noastră dorește să protejeze mediul, este prioritar pentru noi‘ declară Chris Jones, angajat al firmei. Oamenii au primit foarte bine inițiativa și avem mulți clienți care aduc saci întregi de sticle. Pe termen lung, sperăm să implementam această idee și în alte orașe‘.

După colectare, sticlele sunt trimise la firme care se ocupă cu reciclarea acestora. Acestea vor fi transformate în jucării, haine, mobilă, etc.

Proiectul va funcționa timp de o lună, dar operatorul CitiPark are planuri să îl extindă dacă va avea succes.

Adaugă un comentariu