Porsche Panamera primește o nouă versiune GTS

La Porsche, GTS vine de la Gran Turismo Sport. Actualul model Porsche Panamera primește această versiune alături de shooting brakeul Sport Turismo.

Citește și:

Neatenția la volan e sport național

Ce pățești dacă vorbești la telefon în timp ce conduci?

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Salonul Auto București și Accesorii 2018 și-a deschis porțile! Galerie foto exclusivă

Mercedes-Benz C300de: consum mixt de doar 1.6 l/100 km

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină din lume

 

Primul autoturism Porsche care a purtat acest acronim a fost 904 Carrera GTS, o variantă construită în doar 100 de exemplare pentru a îndeplini cerințele omologării  versiunii sale de curse. Modelul lansat în 1963 beneficia de tehnologie care a fost dezvoltată pentru mașinile de competiție. Același concept a fost urmat în anii 80 și 90 de modelele 924 GTS și 928 GTS.

În 2007, sigla GTS a fost pusă pe 911 Carrera, iar prima generație a lui Panamera a primit distincția în 2011. Noul GTS are sub capotă un motor V8 biturbo care produce 460 CP, iar spre deosebire de generația anterioară, unde motorul V8 era aspirat, aici avem un cuplu care este cu 100 Nm mai mare, ajungând acum la 620 Nm.

Accelerația de la 0 la 100 km/h durează doar 4.1 secunde pentru ambele modele. Viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 292 km/h pentru Panamera GTS, iar modelul shooting brake atinge 289 km/h.

Pe lista de dotări standard avem suspensia pneumatică adaptivă, dar care a fost îmbunătățită pentru modelele Gran Turismo Sport. Garda la sol a fost coborâtă cu 10 mm, iar sistemul de asistare activă a suspensiei (PASM) a fost regândit pentru a oferi o mai mare rezistență laterală în viraje.

Aspectul exterior a primit o doză de accente negre în partea de jos a caroseriei, iar jantele Panamera Design de 20 inch sunt standard. Desigur, Porsche a amplasat sigle GTS peste tot, inclusiv la interior unde, în continuare, avem o temă neagră cu material alcantara.

Cockpit-ul digital Porsche este, de asemenea, inclus, iar, în premieră pe GTS putem observa un head up display care poate fi configurat în mai multe culori.

Ambele modele sunt disponibile în Europa, iar prețul de pornire comunicat pentru Germania este de 138.493 Euro pentru Panamera GTS și de 141.349 Euro pentru GTS Sport Turismo.

Adaugă un comentariu