Producția lui VW Passat s-ar putea muta în Cehia

Producția lui VW Passat ar putea fi mutată la fabrica Skoda din Kvasiny, Cehia. Nemții susțin că mutarea ar fi necesară pentru a mări capacitatea de producție pentru autoturismele electrice.

Citește și:

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Trofeul București: Super Rally din Capitală

Noi probleme pentru Uber și Taxify!

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Proiect: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini ieftine la licitație

 

În prezent, producția lui Volkswagen Passat se desfășoară la uzina din Emden, Germania. Alături de Passat, se mai produce și modelul Arteon la aceeași fabrică.

Vânzările lui Passat au scăzut cu 5.6 procente pentru prima perioadă a anului 2018, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, clienții sunt mai interesați de segmentul SUV al mărcii.

Uzina din Emden, dar și cea din Hanovra ar urma să devină fabrici specializate pentru producția mașinilor electrice. Acestea se vor alătura uzinei de la Zwickau, unde deja se produc autoturisme electrice. Noile modele electrice vor utiliza platforma tehnică cunoscută sub numele de MEB.

Platforma MEB este caracterizată prin consolele scurte și prin ampatamentul și ecartamentul variabil. Nemaifiind nevoie de un motor cu ardere internă, poate fi folosită o configurație diferită a podelei vehiculului și un alt aranjament al interiorului și al compartimentului motor, precum și al dimensiunii acumulatorului.

Grupul Volkswagen are în plan să construiască peste 10 milioane de vehicule electrice, iar până la finalul anului 2022, mărcile grupului vor lansa 27 de modele bazate pe platforma Modular Drive Matrix.

Pe lângă mutarea lui VW Passat în Cehia, Grupul Volkswagen are în plan construirea unei noi fabrici Skoda în Europa de Est, deoarece, în prezent, cele două fabrici din Cehia sunt aproape de capacitatea maximă de producție.

Adaugă un comentariu