Se pun bețe-n roate programului „Rabla”: cerințele suplimentare pe care trebuie să le îndeplinești

Ministerul Mediului continuă să investească în programul „Rabla’, dar anunță că românii trebuie să îndeplinească o serie de condiții noi pentru a beneficia de finanțare în 2019.

9.200 de lei este suma maximă alocată prin programul „Rabla’ românilor care își dau la casat mașina veche, în vederea achiziționării uneia noi. Totuși, se poate spune că Ministerul Mediului le pune bețe-n roate multor șoferi care intenționau să se înscrie în program anul acesta. În 2019, au fost introduse noi condiții pentru ca cetățenii să primească sprijinul respectiv.

Persoanele care se înscriu în programul „Rabla’ trebuie neapărat să aibă cetățenie română, să nu aibă datorii la stat, iar autoturismul pe care îl casează să aibă o vechime de cel puțin opt ani. De asemenea, ITP-ul acestuia trebuie să fie valabil. Cu alte cuvinte, nu mai sunt acceptate decât mașini 100% funcționale și cu drept de circulație, care – teoretic – ar putea fi conduse în continuare fără probleme.

 

Citește și:

Probabil cel mai absurd hibrid pe care îl vom vedea vreodată

Cutie manuală versus automată: Care este cea mai bună opțiune?

Break versus SUV: Care este cea mai bună alegere pentru tine?

Cum să reduci costurile cu reparațiile mașinii?

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Bucureștenii vor plăti impozite mai mari

 

Cei interesați de programul „Rabla’ trebuie să se înscrie la un dealer autorizat, în contul căruia vor intra ulterior banii pentru achiziționarea noii mașini. Vechiul autoturism trebuie dus la REMAT și radiat. Abia după finalizarea acestui proces se pune problema acordării finanțării de către stat.

Bonificația pentru casarea mașinii vechi este, și în acest an, de 6.500 de lei. În plus, se pot acorda ecobonusuri de până la 2.700 de lei, în funcție de dotările autoturismului ce urmează să fie achiziționat, ajungându-se astfel la o finanțare maximă de 9.200 de lei.

Altă schimbare în programul „Rabla’ vizează limita noxelor emise: aceasta a scăzut la 120 g CO2/km pentru mașinile eligibile să fie cumpărate prin acest proiect, față de pragul maxim admis în 2018, de 130 g CO2/km.

    Radu says:

    CRED CĂ NU MAI VOTEAZĂ NIMENI PE ACESTI BANDITI AFLATI VREMELNIC LA PUTERE ….
    VOR PIERDE TOATE ALEGERILE ! NU AU FACUT DECÂT SĂ BAGE BETE-N ROATE ACESTUI PROGRAM RABLA 2019

    Radu says:

    PSD-ul a nenorocit acest program Rabla 2019

Adaugă un comentariu