Proiect de act normativ: reducerea perioadei de suspendare a permisului

UPDATE:

Fanii Dacia sunt UIMIŢI: iată ce motor NOU primeşte Duster! Va fi mai ieftin?

Acest număr de înmatriculare este INTERZIS! Şi totuşi îl vedem pe maşini conduse de ŞMECHERI

Anunțul care a stârnit hohote de râs. Cum vinde un bucureștean un Logan care nu a fost taxi’

Şoferii români care au care au încălcat legislația rutieră și au permisul de conducere suspendat vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare în mai multe cazuri, conform unui proiect de act normativ ce a trecut tacit de Senat și ar putea primi votul decisiv al deputaților chiar în această săptămână, având propunere de adoptare.

Modificarea condițiilor în care șoferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto se regăsește în Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ce a fost adoptată tacit  de către senatori și care ar putea primi foarte curând votul favorabil la Camera Deputaților!

Proiectul prevede eliminarea a două condiții pe care trebuie să le îndeplinească șoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce mașina. Astfel, dacă propunerea legislativă va ajunge să se aplice, spre deosebire de situația actuală, acești șoferi vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

COD RUTIER 2019. Schimbări importante la obţinerea permisului. Cine ia carnetul FĂRĂ EXAMEN

Proiectul se adresează persoanelor care doresc să-și recapete mai rapid dreptul de a conduce. Proiectul de act normativ, care se referă la reducerea perioadei de suspendare a permisului, a trecut tacit de senatori.

Dacă propunerea legislativă se va aplica, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului chiar dacă au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani sau au beneficiat de măsura reducerii suspendării dreptului de a conduce în ultimii trei ani.

În prezent, permisul unui conducător auto poate fi suspendat pe o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile, iar în urma testării cunoștințelor despre regulile de circulație, această perioadă se reduce la 30 de zile, cu condiția îndeplinirii următoarelor condiții: șoferul să aibă permis de mai mult de un an, să se asigure că nu a mai solicitate reducerea suspendării permisului în ultimii trei ani și nu a mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În cazul intrării în vigoare a proiectului, șoferii cu permisul suspendat vor trebui să îndeplinească doar două condiții: să nu fie începători (permis auto de mai mult de un an) și să treacă testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Pe viitor ar putea să fie mai greu pentru polițiști să suspende permisul unui șofer, deoarece a fost propus un proiect prin care suspendarea dreptului de a conduce se va realiza la 45 de puncte de penalizare, nu la 15 cum este în prezent.

Deocamdată, promulgarea legislativă nu se aplică. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie aprobată de Camera Deputaților, promulgată prin decret prezidențial și mai apoi publicată în Monitorul Oficial titrează avocatnet.ro.

Citește și:

Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Spectaculos: vas de croazieră cu circuit de karting

Cel mai bătrân’ VW Beetle din lume a fost complet restaurat

Amenzi mari pentru abateri considerate minore de către șoferi

Uite câte amenzi adună o cameră fixă în două săptămâni

Ford Puma se întoarce!

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

    gigi says:

    Bucurie pentru oligofreni…

    Eu says:

    Pai bravo ma! Ce cap a avut ala caruia i-a bubuit capul la asa ceva! Pai in loc sa faci ca in UK sa iti expire punctele in 3 ani ca sa ii calmezi pe cocalarii astia cu “Vembeuri” tu scurtezi durata? Pai sti ce zic aia nu? Ia fraiere permisul ca il iau imediat inapoi si amenda e un fas pentru ei! pfff

    Liviu says:

    Din rau in mai rau.
    Pina la urma astia (parlamentarii, indiferent de culoare, tragind jar pe turta proprie) vor legifera conducerea fara permis. Doar asa, ca vrei sa te sui la volan.
    Mai capete de creta decit fostii militieni de la circulatie de pe vremuri.

Adaugă un comentariu