Legea Ridesharing – Uber, Bolt şi Clever s-au înțeles cu Ministerul Transporturilor

Legea Ridesharing este la un pas de a fi adoptată. Reprezentanții Uber, Bolt și Clever anunță că au ajuns la un acord cu Ministerul Transporturilor în vederea formulării unei ordonanțe care să reglementeze serviciile de ridesharing în România.

Într-un interviu acordat publicației Startup Cafe, Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, a anunțat că reprezentanții Uber, Bolt și Clever au ajuns la un consens cu Ministerul Transporturilor. Astăzi, 23 mai, a fost formulată legea ce va reglementa serviciile de ridesharing în România. Tot astăzi, proiectul de ordonanță va fi pus în dezbatere publică la Minister.

Potrivit celor mai recente discuții, șoferii serviciilor de ridesharing vor avea nevoie de atestat ARR (Autoritatea Rutieră Română), prin care pot dovedi faptul că sunt șoferi profesioniști și că reprezintă PFA (persoană fizică autorizată).

De asemenea, conducătorii trebuie să dețină cazier judiciar, avize medicale și psihologice, să plătească asigurările necesare și să dispună de o casă de marcat.

Conform aceleiași ordonanțe, aplicațiile de ridesharing trebuie să fie autorizate de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) și să achite o taxă anuală. Aceasta este calculată în funcție de mărimea flotei auto a fiecărei companii.

Mașinile destinate transportului în regim de ridesharing trebuie să fie autorizate de către ARR și să aibă o vechime de maximum 15 ani.

Legea Ridesharing trebuie adoptată urgent

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Până nu se promulgă o astfel de Ordonanţă de urgenţă şi până nu este în vigoare, situaţia nu se schimbă. Drept urmare, e nevoie ca o astfel de ordonanţă să se adopte cât mai repede, pentru că în continuare unul din doi şoferi continuă să nu iasă în stradă, în continuare sunt ridicate plăcuţe de înmatriculare şi se dau amenzi‘, a declarat Cătălin Codreanu.

Reamintim că joi, 16 mai, au intrat în vigoare măsurile Ordonanței de Urgență pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Aceasta permite sancționarea cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei a șoferilor de Uber sau Bolt, fără a fi nevoie ca Poliția să demonstreze caracterul repetat al faptei.

 

Sursa: Startup Cafe / Sursa foto: freestocks.org, via Flickr

Adaugă un comentariu