Eroul zilei: A ridicat singur o mașină pentru a salva persoana prinsă dedesubt

Un bărbat din statul american Michigan, care are hobby-ul ridicării de greutăți la sala de forță, a avut ocazia să-și transforme pasiunea într-o faptă eroică. Găsind un om prins sub un Jeep Grand Cherokee răsturnat, powerlifterul a ridicat de unul singur vehiculul și i-a salvat viața celui implicat în accident.

Era o după-amiază obișnuită de joi, 14 februarie. În vârstă de 29 de ani, Ryan Belcher – poreclit „Hulk’ – era la locul de muncă atunci când a auzit de afară o bubuitură puternică.

S-a grăbit să vadă despre ce este vorba, iar sursa zgomotului s-a dovedit a fi un accident rutier. Un Jeep Grand Cherokee era cu roțile-n sus pe șosea, iar cel de-al doilea autoturism avea partea frontală complet zdrobită. Poliția a dezvăluit ulterior că vinovată fusese șoferița celei de-a doua mașini.

Sub SUV-ul răsturnat zăcea un om, prins sub fiare. Ryan Belcher a reacționat instinctiv , apucând Jeep-ul cu ambele mâini și săltându-l de parcă n-ar cântări vreo 2.000 kg. „Pur și simplu, l-am ridicat și am început să împing vehiculul cât de tare am putut. Ciudat este că mi-e mai ușor dacă nu cunosc greutatea exactă‘, povestește amatorul de Powerlifting, care se antrenează cinci zile pe săptămână la sala de forță din cartierul său.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Tot balansând SUV-ul, ajutându-se de propria greutate, Belcher estimează că a reușit să îl mute aproximativ un metru față de poziția în care l-a găsit inițial. Bărbatul de 36 de ani strivit sub Jeep a fost scos dintre fiare de către alte persoane și, ulterior, transportat la spital în stare critică. Din fericire, niciun deces nu a fost raportat în urma accidentului.

Nu știu dacă pot fi numit erou. Dar mă bucur că am fost acolo și am fost pus acolo dintr-un motiv anume‘, explică modestul Ryan Belcher.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Joe Loreto

Adaugă un comentariu