Experiment absurd: Cum ar fi fost dacă mașinile aveau roți pătrate

De ce sunt toate roțile rotunde? Pentru eficiență, evident, și pentru ca vehiculul dotat cu ele să circule cât mai lin posibil.

Totuși, mecanicul olandez Master Milo ne propune un exercițiu de imaginație: cum ar fi fost dacă mașinile aveau roți pătrate? Nu este nevoie să ne limităm la presupuneri, căci YouTube-erul chiar a realizat experimentul.

Mecanicul olandez Master Milo și-a propus să afle exact cum ar decurge experiența condusului într-un univers paralel în care roțile sunt pătrate. Acesta a tăiat și a sudat o serie de tuburi din oțel într-un atelier și i le-a atașat unui Opel Corsa ghinionist, înlocuindu-i anvelopele obișnuite.

În continuare, YouTube-erul a scos mașina la un test drive pe un drum neasfaltat și, după cum puteți vedea în filmarea de la sfârșitul articolului, lucrurile nu au decurs deloc bine. La cât de tare se zgâlțâie Corsa cu aceste roți pătrate, nu putem decât să ne bucurăm că nu suntem în habitaclu alături de Milo. În plus, urmărind experimentul olandezului, este imposibil să nu ți se facă milă de autoturismul chinuit „în numele științei’.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Milo a descoperit că anvelopele create de el nu sunt doar nepractice, ci și de neîncredere. La viteză relativ mare, una dintre ele s-a dezmembrat, transmițându-i mecanicului că industria auto nu este pregătită pentru roți pătrate. Și că nu va fi niciodată.

E un tractor grozav pentru arat câmpul!’, comentează sarcastic un utilizator pe YouTube. „Data viitoare, încearcă roți triunghiulare!‘, îi sugerează alt internaut.

 

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/mastermilo82

Adaugă un comentariu