Scădere medie a vânzărilor pentru Skoda: unde s-a întâmplat?

Statistici deloc îmbucurătoare pentru Skoda! Constructorul ceh a înregistrat luna trecută o scădere de aproape 41% a vânzărilor pe piața din China, situație care a contribuit decisiv la o medie negativă în ceea ce privește comerțul la nivel global.

Skoda a vândut în aprilie 95.900 de autoturisme, cu 10,5% mai puțin față de cifrele înregistrate în aceeași lună a anului trecut.

În plan european, situația variază de la o regiune la alta. Spre exemplu, livrările cehilor au scăzut în Europa de Est cu 4,2%, 4.000 de unități fiind comercializate în luna aprilie. În Europa de Vest, declinul este mai puțin abrupt: -0,8%, datorită vânzării a 42.800 de exemplare. În schimb, Skoda a obținut un rezultat pozitiv în zona centrală a continentului, unde cele 18.800 de autoturisme livrate i-au conferit o creștere de 4,4% față de aceeași perioadă a anului 2018.

Rezultatele cu adevărat îngrijorătoare provin din din China. În aprilie 2018, locuitorii acestei țări cumpăraseră 28.000 de mașini noi marca Skoda, dar în aprilie 2019 nu au achiziționat decât 16.600 de unități. Astfel, se constată o scădere drastică de 40,8%.

 

Vânzările Skoda – Care sunt cele mai de succes modele?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

În ceea ce privește modelele comercializate, singurul care a înregistrat o creștere este SUV-ul Skoda Karoq. Aproximativ 12.000 de exemplare au fost livrate, cu 19,8% mai multe decât în aprilie 2018.

Cu toate acestea, Karoq nu este cel mai de succes model al constructorului ceh. Acest titlu este deținut de Skoda Octavia, care a fost vândut luna trecută în 28.500 de exemplare la nivel global. Este cel mai mare volum atribuit unui model din portofoliul producătorului, chiar dacă și acesta a înregistrat o scădere de 13,2% față de aprilie 2018.

Pe locul al doilea se clasează Skoda Fabia, care a fost livrată luna trecută în 15.400 de exemplare. Și în acest caz, vorbim despre un declin față de aceeași perioadă a anului trecut – unul de 5,2%.

Modelul care întregește podiumul este Skoda Rapid, pentru care au optat 12.200 de clienți în aprilie 2019. Numărul acestora este cu 29,5% mai mic prin comparație cu cererea pe piață din aprilie 2018.

 

Adaugă un comentariu