Sergio Marchionne s-a retras de la conducerea Fiat Chrysler Automobiles

Sergio Marchionne s-a retras de la conducerea Fiat Chrysler Automobiles.

Directorul responsabil de fuziunea dintre Grupul Fiat și Chrysler, cu 14 ani la cârma concernului italian, a fost înlocuit de Mike Manley, fostul CEO al Jeep. Aparent, totul s-a întâmplat în urma unei ședințe de urgență a conducerii Fiat Chrysler Automobiles. Motivul este legat de sănătatea lui Marchionne.

Fiat a prezentat planurile de revitalizare ale marcilor Alfa Romeo, Maserati

Manley conduce marca Jeep din 2009 și marca Ram din 2015. Între timp, conducerea Ferrari va fi preluată de Louis Camillieri, un fost director la Philip Morris Internațional.

Aparent, Sergio Marchionne are probleme serioase de sănătate, care nu au fost dezvăluite. Oficialii companiei îi urează însănătoșire grabnică, însă decizia rapidă arată că este o problemă serioasă. Marchionne are 66 de ani și a suferit o intervenție chirurgicală în cursul acestei săptămâni, potrivit unor surse. Însă, intervenția a avut complicații care au dus la înrăutățirea stării de sănătate a șefului FCA.

Un SUV Ferrari? „Trebuie să mă împușcați mai întâi!’, declară Marchionne

Din cauza acestor motive, Sergio Marchionne nu se va putea întoarce la conducerea Grupului Fiat Chrysler Automobiles. În trecut, Sergio Marchionne vorbea că se gândea la retragerea de la conducerea FCA în 2019.

John Elkann, președintele consiliului director al Exor, compania care deține pachetul majoritar al FCA și al clubului de fotbal Juventus, a declarat că este „profund întristat de starea de sănătate a lui Sergio’. Situația era inimaginabilă cu câteva ore în urmă, a explicat Elkann pe 21 iulie 2018.

Sergio Marchionne anunță: Nu omor marca Fiat’

Elkann a mai adăugat că situația îl lasă cu un profund sentiment de nedreptate și că este alături de Sergio Marchionne și de familia sa. Președintele grupului Exor s-a declarat impresionat de calitățile umane ale lui Sergio și de inteligența sa ieșită din comun, pe lângă capacitățile de management.

John Elkann a mai adăugat că ar fi de apreciat să îi fie acordată intimitate lui Sergio Marchionne și familiei sale în perioada următoare. Planul de succesiune anunțat este gândit pentru continuitatea planurilor gândite de Sergio și pentru păstrarea culturii fiecărei mărci din portofoliu.

Hyundai ar putea prelua Fiat Chrysler Automobiles

Adaugă un comentariu