Skoda Vision RS: primele imagini ale conceptului pregătit pentru Paris

Skoda Vision RS este cel mai nou concept car pregătit de producătorul ceh.

Până la prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Paris, avem două schițe oficiale și un clip în care designerii ne explică procesul de creație al acestuia. Vision RS urmează seria de concepte ‘Vision’ de la Skoda și prefigurează un viitor model de serie, mai precis un hot hatch de clasă compactă.

Citește și:

Video: Momentul accidentului în care a fost implicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Galerie foto BMW X5 xDrive45e: Noul hibrid plug-in al mărcii germane

 

Știm deja că are o lungime de 4.3 metri, o lățime de 1.8 metri și o înălțime de 1.4 metri. Ampatamentul său este de 2.6 metri. Anul acesta ne aduce majoratul gamei RS de la Skoda, marcând 18 ani de la debutul primului model din istoria modernă a mărcii deținute de Grupul Volkswagen care purta acronimul RS. Acesta din urmă vine de la Rallye Sport și a fost utilizat pentru prima dată în 1974.

Noul concept este semnat de Oliver Stefani, noul designer-șef al mărcii din Mlada Boleslav. Mașina are elemente inspirate din sticla de Boemia, dar și din lumea motorsportului. Ne așteptăm ca modelul de serie inspirat de acest concept car să debuteze pe piață în cel mult trei ani de la data prezentării lui Vision RS.

Standul Skoda de la Salonul Auto de la Paris va aduce un nou model RS de serie, sub forma lui Kodiaq RS, care va beneficia de un motor TDI de 2.0 litri, cu două turbosuflante, care asigură 240 CP.

Adaugă un comentariu