Majoritatea șoferilor își consideră mașina un membru al familiei și chiar vorbesc cu ea

Majoritatea șoferilor se atașează atât de mult de propriul autoturism încât îl botează, îi vorbesc constant și chiar simt remușcări atunci când se urcă la volanul altui vehicul. Sunt câteva dintre rezultatele unui studiu american realizat de compania de asigurări Toco Warranty.

Aproximativ 2.000 de șoferi din SUA au fost chestionați în cadrul sondajului, pentru a stabili cât de strânsă este relația proprietar-autoturism. 60% dintre participanții la studiu au recunoscut că își consideră mașina un adevărat membru al familiei, nu un simplu mijloc de transport.

 

Citește și:

Caracatița de parbriz, noua măsură împotriva șoferilor care parchează neregulamentar

Chinezii atacă segmentul SUV coupé

Boxele acestei mașini se aud de la 5 km distanță

Germania și-ar putea lua adio de la autostrăzile fără limită de viteză

De-asta nu putem avea șosele sigure în România

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Românii nu învață pentru examenul auto

 

56% au mers și mai departe, dezvăluind că i-au atribuit vehiculului un nume. Optimus Punto, Yoda, Muscle Boy, Grease Lightning și Miss Tigglywinkle sunt câteva dintre poreclele menționate în studiu. În timp ce americanii accentuează astfel o anumită trăsătură a mașinii, românii preferă diminutivele pe post de porecle: Micuța Mo, Lebăduța, Citronel, Corsuța și Opelaș sunt apelative populare la noi în țară.

Mai mult decât atât, 40% dintre americani vorbesc constant cu mașina lor. De regulă, „conversațiile’ au loc la drum lung, când șoferului îi lipsește un partener uman de dialog. De asemenea, obiceiul este asociat mai mult cu conducătorii căsătoriți decât cu cei care nu sunt implicați într-o relație. Cel mai des întâlnite replici sunt îndemnuri sau încurajări la adresa autoturismului, în speranța că va porni, că va circula mai repede sau că va reuși să urce o pantă abruptă.

Poate cea mai interesantă observație a sondajului este senzația de vinovăție care îi încearcă pe șoferi atunci când se urcă la volanul altei mașini. 23% dintre intervievați simt că își trădează autoturismul în această situație, că îl înșală.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu