Schimbarea importantă anunțată de Tesla, după ce încă un Model S a luat foc spontan

Tesla este implicată într-un nou incident bizar: încă un Model S a izbucnit în flăcări duminica trecută, aparent fără motiv, într-o parcare din Hong Kong, la mai puțin de o lună după ce altul a explodat în condiții similare în Shanghai. De această dată, Tesla a anunțat că va lua măsuri concrete pentru a evita astfel de evenimente pe viitor.

Proprietarul unui Tesla Model S 85D susține că și-a încărcat vehiculul până la 97% folosind un Tesla Supercharger în Hong Kong, după care și-a lăsat mașina în parcarea unui mall din apropiere. Jumătate de oră mai târziu, autoturismul electric a început să fumege și s-a aprins ca o torță. Pompierii au avut nevoie de 45 de minute pentru a stinge incendiul.

Într-un e-mail adresat jurnaliștilor publicației Jalopnik, un purtător de cuvânt al Tesla a anunțat ce va face constructorul auto în această privință: „Deși vehiculele Tesla sunt deja extrem de rar implicate în incendii, iar mașinile noastre sunt de 10 ori mai puțin expuse riscului de a lua foc față de una alimentată cu combustibili fosili, considerăm că obiectivul nostru trebuie să fie zero incidente.

Pe măsură ce ne continuăm investigația pentru a descoperi problema, din exces de precauție, vom revizui setările de gestionare a încărcării și a temperaturii pe vehiculele Model S și Model X, printr-o actualizare de software disponibilă începând de astăzi, pentru a oferi un plus de protecție bateriei și a spori longevitatea acesteia‘.

În trecut, reprezentanții Tesla au declarat că mașinile electrice au șanse de 10 ori mai mici să ia foc decât cele alimentate cu combustibili fosili. Statisticile au fost realizate pe baza unei flote de 500.000 de vehicule marca Tesla, care au circulat în total pe o distanță de peste 16 miliarde km.

Tesla în flăcări – cazuri recente

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Reamintim că, în luna aprilie, camerele de supraveghere ale unei parcări din Shanghai au surprins un Tesla Model S izbucnind spontan în flăcări. Nimeni nu a fost rănit, dar oficialii constructorului auto au trimis o echipă la fața locului pentru a descoperi – împreună cu autoritățile locale – cauza exploziei. O explicație oficială încă nu a fost oferită în acest sens.

De asemenea, în februarie, un Tesla Model X a luat foc după ce a părăsit carosabilul și s-a oprit violent într-un copac. Atunci, reprezentanții companiei americane au atras atenția asupra faptului că un incendiu se poate declanșa în urma coliziunii la viteză mare a oricărui tip de mașină, nu în mod special a uneia electrice.

 

Sursa: jalopnik.com / Sursa foto: captură ecran YouTube/KPIX CBS SF Bay Area

Adaugă un comentariu